fbpx
Η θαυμαστή εποχή της νέας τεχνολογίας Erik Brynjolfsson & Andrew McAfee Μετάφραση Γιώργος Ναθαναήλ Κριτική

Η θαυμαστή εποχή της νέας τεχνολογίας


Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν αλλάξει το τοπίο της επιστήμης, της οικονομίας και της κοινωνίας. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφονται τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της δεύτερης εποχής των μηχανών. Πολλά παραδείγματα της πρόσφατης τεχνολογικής προόδου αποκαλύπτουν γιατί πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον η κλίμακα και ο ρυθμός της καινοτομίας στους υπολογιστές, τη ρομποτική και τις άλλες ψηφιακές τεχνολογίες δεν μπορεί παρά να επιταχυνθεί.
Στο δεύτερο μέρος, οι συγγραφείς διερευνούν την αφθονία και την ανισότητα –τις δυο οικονομικές συνέπειες αυτής της προόδου– και, στο τρίτο μέρος, εξετάζουν ποιες παρεμβάσεις είναι κατάλληλες και αποτελεσματικές γι’ αυτή τη νέα εποχή που διανύουμε. Ένα βιβλίο που συνεισφέρει σε μία από τις πιο καίριες συζητήσεις της εποχής μας: καινοτομία, επιχειρηματικότητα, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Και ταυτόχρονα έρχεται ως γόνιμη υπενθύμιση της ανθρωπιάς που δεν θέλουμε να χάσουμε.

«Βιώσαμε μερικές εμπειρίες από το μέλλον στο σημερινό απίστευτο περιβάλλον της ψηφιακής καινοτομίας. Πήγαμε βόλτα με ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, είδαμε έναν υπολογιστή να νικά ομάδες φοιτητών από το Χάρβαρντ και το MIT στο παιχνίδι Jeopardy!, εκπαιδεύσαμε ένα βιομηχανικό ρομπότ πιάνοντας τον καρπό του και καθοδηγώντας το σε μια σειρά βημάτων, περιεργαστήκαμε ένα υπέροχο μεταλλικό κύπελλο φτιαγμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και είχαμε αμέτρητες άλλες συναρπαστικές απροσδόκητες επαφές με την τεχνολογία», ομολογούν οι ίδιοι οι συγγραφείς.

Η θαυμαστή εποχή της νέας τεχνολογίας
Εργασία, πρόοδος και ευημερία στα χρόνια των έξυπνων τεχνολογιών
Erik Brynjolfsson & Andrew McAfee
Μετάφραση Γιώργος Ναθαναήλ
Κριτική
432 σελ.
ISBN ISBN 978-960-218-988-7
Τιμή € 18,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.