Μονοπάτια της σκέψης στον κόσμο της Φυσικής
Μονοπάτια της σκέψης στον κόσμο της Φυσικής Για την ανάπτυξή της, για τη διδασκαλία της, για τη μάθησή της Παναγιώτης Κουμαράς Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

Μονοπάτια της σκέψης στον κόσμο της Φυσικής


Δύναμη, πίεση, ορμή, ισχύς, ενέργεια. Ένα μπερδεμένο κουβάρι εννοιών που αντέχει στον χρόνο και στη διδασκαλία, κάτι που γνωρίζουν «όσοι τολμούν να διδάξουν». Οι λόγοι της αντίστασης πολλοί: από τα εμπόδια που ορθώνει η γλώσσα της καθημερινής ζωής μέχρι τον τρόπο σκέψης και την αιτιακή δομή των συλλογισμών μας.

Ακολουθώντας τα μονοπάτια της σκέψης και ταξιδεύοντας στην ιστορία της Φυσικής, το βιβλίο αυτό επιχειρεί να αναδείξει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μερικά από τα φωτεινότερα πνεύματα στην προσπάθειά τους να θέσουν το ερμηνευτικό πλαίσιο της Μηχανικής του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, καθώς και τους λόγους που επέβαλαν την εισαγωγή της κάθε έννοιας.

Ο αναγνώστης εκπαιδευτικός μπορεί να ξαφνιαστεί αναγνωρίζοντας σε αυτές τις δυσκολίες πολλές από τις απόψεις των μαθητών του και, όχι σπάνια, δικές του απόψεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον αναγνώστη φοιτητή που σκοπεύει να διδάξει. Αμφότεροι θα βρουν προτάσεις χρήσιμες για τη διδασκαλία τους, αλλά και μια πρωτότυπη προσπάθεια ερμηνείας των δυσκολιών στην κατανόηση των παραπάνω εννοιών, που ανάγεται στην ίδια τη δομή του τρόπου σκέψης μας.

Μονοπάτια της σκέψης στον κόσμο της Φυσικής
Για την ανάπτυξή της, για τη διδασκαλία της, για τη μάθησή της
Παναγιώτης Κουμαράς
Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
416 σελ.
ISBN 978-960-01-1680-9
Τιμή € 30,00
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: