fbpx
Η αρχαία ελληνική ποίηση

Η αρχαία ελληνική ποίηση


Την ποίηση μπορεί κανείς να την προσεγγίσει από διάφορες οπτικές γωνίες, όπως λ.χ. το περιεχόμενό της, τις εικόνες και τις μεταφορές της, τις φιλοσοφικές ιδέες της, το μέτρο της κ.ο.κ. Η οπτική γωνία που υιοθετεί ο συγγραφέας σε αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να εξηγήσει τη μακροβιότητα των έργων αρχαίας ελληνικής επικής, λυρικής και δραματικής ποίησης, εντοπίζοντας την απάντηση σε ένα πλέγμα ιδεών. Οι ιδέες αυτές αφορούν, εν συντομία, τη διαχρονικότητα και την πλαστικότητα των θεμάτων που περιγράφονται στα ποιήματα· τον ευσύνοπτο και όμορφο τρόπο έκφρασής τους· τις συναρπαστικές εικόνες μέσω των οποίων μετέδωσαν τα βασικά μηνύματά τους. Προκειμένου να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκαν οι αρχαίες ελληνικές ιδέες από καλλιτεχνικές μορφές πέραν της λογοτεχνίας, το κείμενο συνοδεύεται από χαρακτηριστικές εικόνες έργων τέχνης.

Ο συγγραφέας προσεγγίζει, επίσης, μερικά από τα σημαντικότερα αρχαία ελληνικά ποιήματα μέσα από ψυχολογικά προσανατολισμένες αναλύσεις, οι οποίες αποδεικνύουν πόσο μπροστά από την εποχή τους ήταν οι δημιουργοί τους, ιδίως όσον αφορά την κατανόηση της συμπεριφοράς και των προβλημάτων των ανθρώπων. Το βιβλίο απευθύνεται στον μη ειδικό αλλά μορφωμένο αναγνώστη, καθώς και σε φοιτητές Κλασικής Φιλολογίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Πρόκειται, με λίγα λόγια, για μια εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδεια για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το πνεύμα του.

Η αρχαία ελληνική ποίηση
Επική, λυρική, δραματική: Με το βλέμμα καλλιτεχνών και ψυχολόγων
Βασίλειος Μαρκεζίνης
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
664 σελ.
Τιμή € 27,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.