fbpx
Τα συμμαχικά στρατεύματα: Η βαβέλ των φυλών

Τα συμμαχικά στρατεύματα: Η βαβέλ των φυλών


Το βιβλίο είναι το 1ο της σειράς με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Στη σειρά παρουσιάζονται τα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά δρώμενα της εποχής, τα οποία δεν ήταν ποτέ στο προσκήνιο των ιστορικών καταγραφών και αποτιμώνται τώρα, έπειτα από πολλά χρόνια δικαιολογημένης προσοχής στα κυρίαρχα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής.

Το έργο του Γιάννη Μέγα Τα συμμαχικά στρατεύματα: Η βαβέλ των φυλών παρουσιάζει με λίγα λόγια και πολλές εικόνες την πανσπερμία των συμμαχικών στρατευμάτων με κέντρο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του στρατηγείου και επιτελείου των συμμαχικών δυνάμεων, καθώς και έδρα των διοικήσεων των επιμέρους επιτελείων. Η Θεσσαλονίκη αποτελούσε κέντρο πάσης φύσεως διασκέδασης για αξιωματικούς και οπλίτες από το μέτωπο, ενώ ταυτόχρονα σε αυτή μεταφέρονταν και οι αιχμάλωτοι πολέμου.

Χωρίς να γίνεται καμία αναφορά σε πολεμικές επιχειρήσεις και μέσα από πλούτο φωτογραφιών τραβηγμένων από επίσημες φωτογραφικές υπηρεσίες των διαφόρων στρατευμάτων, απλούς αξιωματικούς και ιδιώτες, το βιβλίο επιτυγχάνει να αποτυπώσει την ταυτότητα των συμμαχικών στρατευμάτων και να σκιαγραφήσει την καθημερινή ζωή στο στρατόπεδο και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα συμμαχικά στρατεύματα: Η βαβέλ των φυλών
Γιάννης Μέγας
University Studio Press
128 σελ.
Τιμή € 13,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.