fbpx
Η ανάπτυξη του λεξιλογίου των παιδιών στο νηπιαγωγείο

Η ανάπτυξη του λεξιλογίου των παιδιών στο νηπιαγωγείο


Βασικοί άξονες της εργασίας αυτής ήταν η ανάπτυξη του λεξιλογίου των παιδιών προσχολικής ηλικίας (εξαρτημένη μεταβλητή) και η αποτελεσματική διδασκαλία (ανεξάρτητη μεταβλητή) στο νηπιαγωγείο. Η μελέτη του πρώτου άξονα, η οποία στηρίχθηκε στις απόψεις που ακολουθούν, εστιάστηκε στην ανάπτυξη του λεξιλογίου και την αναγκαιότητά του στο πλαίσιο του σχολείου. Στο δεύτερο άξονα, η έννοια της αποτελεσματικής διδασκαλίας μελετήθηκε υπό το πρίσμα του κοινωνικού δομισμού του Vygotsky, θεωρώντας τη μέθοδο Project ως «εργαλείο» στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεδομένου ότι το περιεχόμενό της συνάδει με τις απόψεις της θεωρίας αυτής.

Η ανάπτυξη του λεξιλογίου του παιδιού δεν σημαίνει απλά μια αύξηση του αριθμού των επιμέρους λέξεων που αυτό γνωρίζει ή την απλή βελτίωση της ακρίβειας με την οποία αποδίδει ονομασίες στα αντικείμενα. Συνεπάγεται πολύ περισσότερα πράγματα, γιατί συνοδεύεται από θεμελιώδεις αλλαγές στους τρόπους με τους οποίους το παιδί συσχετίζει τις λέξεις μεταξύ τους και με τα πλαίσια μέσα στα οποία χρησιμοποιεί τις λέξεις αυτές. [Από την Εισαγωγή του βιβλίου]

Η ανάπτυξη του λεξιλογίου των παιδιών στο νηπιαγωγείο
Μία παιδοκεντρική προσέγγιση της διδασκαλίας της γλώσσας σε τυπικά περιβάλλοντα μάθησης
Χριστίνα Βαλσαμάκη
Εκδόσεις Δέσποινα Κυριακίδη
176 σελ.
Τιμή € 17,50
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.