fbpx
Μεταφρασιολογία & Γνωστικές Επιστήμες: Μια διαλεκτική σχέση

Μεταφρασιολογία & Γνωστικές Επιστήμες: Μια διαλεκτική σχέση


Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία αναπροσανατολισμού της έρευνας στον τομέα της μεταφρασιολογίας, με ενσωμάτωση στοιχείων και γνωσιολογικών προτύπων από τη γνωστική ψυχολογία, την ψυχογλωσσολογία και τη νευροφυσιολογία.

Πολλοί επιστήμονες θεωρούν σήμερα ότι η πειραματική-επιστημονική έρευνα στον χώρο της νοητικής διεργασίας στη μετάφραση έχει ανάγκη ενός πιο στέρεου μεθοδολογικού υποβάθρου, ώστε να μπορέσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου. Ο συγγραφέας θεωρεί ότι στην κάλυψη αυτής της ανάγκης θα βοηθήσουν οι θέσεις της διαλεκτικής-υλιστικής Ψυχολογίας, την οποία εισήγαγε κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα ο Σοβιετικός ψυχολόγος Lev Vygotsky. Παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τον καταπληκτικά επίκαιρο χαρακτήρα της, η διαλεκτική-υλιστική Ψυχολογία είναι λίγο γνωστή στον ελληνικό επιστημονικό χώρο.

Στο βιβλίο, μετά από μια γενική ανασκόπηση βασικών σημείων αναφοράς στην Ψυχολογία, γίνεται αναφορά στις σημαντικές εννοιολογικές κατηγορίες της διαλεκτικής-υλιστικής Ψυχολογίας. Απώτερος στόχος της αναφοράς αυτής είναι η προσέγγιση των δυνατοτήτων συμβολής της διαλεκτικής-υλιστικής Ψυχολογίας στην αποτελεσματικότερη θεωρητική και μεθοδολογική θεμελίωση της έρευνας στον τομέα της μεταφρασιολογίας.

Μεταφρασιολογία & Γνωστικές Επιστήμες: Μια διαλεκτική σχέση
Η συνεισφορά της διαλεκτικής-υλιστικής Ψυχολογίας
Περικλής Παπαβασιλείου
Δίαυλος
214 σελ.
Τιμή € 14,84
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.