fbpx
Εγκώμιο της μη κανονικότητας

Εγκώμιο της μη κανονικότητας


Καλώς ήρθατε στη Normaland, τη χώρα της κανονικότητας. Εδώ όλα είναι «κανονικά». Εδώ κανείς δεν ξεπερνάει τα όρια. Εδώ κάνουμε τα πάντα για να μην πάρουμε καμιά απόφαση, για να μην ενοχλήσουμε κανέναν. Δεν παίρνουμε πρωτοβουλίες για να μην κάνουμε λάθη. Περιμένουμε. Απλώς περιμένουμε.

Και αν, σε καιρούς ήρεμους, η κανονικότητα μπορεί να μην οδηγεί πουθενά αλλά δεν έχει και επιπτώσεις, στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε, μπορεί να μας πάει στα βράχια.
Το διακύβευμα σήμερα είναι η επιβίωση της ίδιας της δημοκρατίας. Η αδυναμία της να αντιμετωπίσει την κρίση και να καταπολεμήσει την ανεργία, η εκρηκτική αύξηση των ανισοτήτων, η ατολμία, η έλλειψη πνοής, οράματος και φιλοδοξίας των κυβερνήσεων, η απουσία ενός φιλόδοξου συλλογικού σχεδίου, όλα αυτά συνιστούν έναν καινοφανή κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Η πολιτική προϋποθέτει τόλμη και θάρρος. Δημιουργικότητα και όραμα. Σε μια περίοδο λοιπόν πρωτοφανούς κρίσης, θα πρέπει κι εμείς να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με το μη κανονικό. Ζήτω η μη κανονικότητα!

Ο Ματιέ Πιγκάς είναι γενικός διευθυντής της Lazard France, ιδιοκτήτης του μουσικού περιοδικού Inrockuptibles και μέτοχος της εφημερίδας Le Monde. Με πολυετή πείρα σε ζητήματα διαχείρισης δημόσιου χρέους, διετέλεσε σύμβουλος της κυβέρνησης Γ.Α. Παπανδρέου, καθώς και του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Εγκώμιο της μη κανονικότητας
Ο διευθυντής της Lazard για την Ελλάδα, την Κύπρο, την ευρωπαϊκή κρίση
Ματιέ Πιγκάς
μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος
Εκδόσεις Στερέωμα – ΣΙΟΛΑ/ΑΛΕΞΙΟΥ
200 σελ.
Τιμή € 13,50

Βρείτε το εδώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.