fbpx
Βορειοδυτικό πέρασμα

Βορειοδυτικό πέρασμα


Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται ορισμένα πρωτοποριακά κινήματα που άρχισαν να συγκροτούνται και να δρουν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορία τους έμεινε μια κρυφή υποσημείωση, ένας θαμπός αστερίσκος, στο βιβλίο της ανησυχίας του 20ού αιώνα. Κι όμως, αν ο αιώνας μας κοχλάζει, συνέβαλαν αυτά ακριβώς τα κινήματα στην αύξηση της θερμοκρασίας: αυτά πυροδότησαν τους μηχανισμούς που οδήγησαν σε εκρήξεις, αυτά οργάνωσαν τον πυροκροτητή. Και τούτο, επειδή έτσι αποφάσισαν, έτσι θέλησαν κι έτσι έδρασαν.

Αν και σήμερα πολλοί επιχειρούν ένα ύποπτο άλμα, κι από το Νταντά, τον Σουρεαλισμό και τον Φουτουρισμό φτάνουν κατευθείαν στις περιτυλίξεις του Christo, στις συμπιέσεις του Σεζάρ και το λιωμένο λίπος του Γιόζεφ Μπόις, υπάρχουν άλλοι που μπόρεσαν να διακρίνουν τα Ίχνη από Κραγιόν, ν' ακούσουν το Τρελό Γέλιο του Θάρρους, να συγκλονιστούν από τα Ουρλιαχτά για χάρη του Σαντ.

Με το Βορειοδυτικό πέρασμα οι Εκδόσεις Κριτική εγκαινιάζουν τη σειρά Radio Bookspotting: Πρωτοπορίες και κινήματα του 20ού αιώνα. Προσωπικότητες και μορφές που άφησαν εποχή. Η Internationale Situationniste και η Beat Generation. Εικαστικές τεκμηριώσεις από την Ελεάννα Μαρτίνου.

Βορειοδυτικό πέρασμα
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Κριτική
256 σελ.
Τιμή € 13,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.