fbpx
Εισαγωγή στον Όμηρο

Εισαγωγή στον Όμηρο


Τo βιβλίο αυτό είναι κατατοπιστικό. Προορίζεται για τον φοιτητή, τον καθηγητή της φιλολογίας και τον λόγιο αναγνώστη που θα ήθελε να ξέρη κάτι περισσότερο για τον Ποιητή.

Ένα εισαγωγικό βιβλίο για τον Όμηρο δεν γράφεται εύκολα, δεν μπορεί να είναι πρωτότυπο, και δεν κατορθώνει να εξαντλήση ή να κοιτάξη από όλες τις πλευρές το θέμα, όσο μακροχρόνια κι αν είναι, κι όσο διεισδυτική, η αναστροφή ενός ανθρώπου με αυτό.

Με βάση τις τρεις αυτές πικρές αλήθειες, πρέπει να είναι κανείς ευχαριστημένος από την προσπάθειά του, αν ο φοιτητής βρη ό,τι του χρειάζεται, αν ο καθηγητής της φιλολογίας έχη ένα χρήσιμο βοήθημα που ίσως του δώση αφορμή να προχωρήση κιόλας, κι αν ο λόγιος αναγνώστης ή ο πτυχιούχος άλλων επιστημονικών κλάδων καταλάβη καλύτερα από πόσο υψηλό σκαλοπάτι ξεκινά η πρώτη καλλιτεχνική δημιουργία των Ελλήνων και γιατί εξακολουθεί να είναι αμετακίνητη από το βάθρο της.

Αν μάλιστα συμβή να συνάντηση κι ο ειδικός φιλόλογος κάποιαν καινούργια άποψη μέσα στο τόσο λαβυρινθικό θέμα, τότε ο συγγραφέας πρέπει να θεωρήση τον εαυτό του πολύ ικανοποιημένον. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Εισαγωγή στον Όμηρο (ε' έκδοση διορθωμένη)
Αγαπητός Τσοπανάκης
Εκδόσεις Δέσποινα Κυριακίδη
248 σελ.
Τιμή € 17,50
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.