Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ


Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι είδε το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορροφάται από την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται στη σχέση του με Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον και τους υπόλοιπους ομολόγους τους, μοιράζεται την εμπειρία του για το πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες δάμασαν την οικονομική θύελλα και έσωσαν το ευρώ, τι κράτησε την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα της αλήθειας και τι θα μπορούσε ακόμα να οδηγήσει στην κατάρρευσή της.

Ο Βαν Ρομπέι εξετάζει επίσης τον ρόλο της Ευρώπης σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς και τις προσδοκίες των πολιτών. Πώς να κερδίσουμε πίσω την απασχόληση και την ευημερία στην ήπειρό μας; Πώς θα πεισθούν οι πολίτες σε μια περίοδο γενικής απογοήτευσης ότι με τη συνεργασία θα εξασφαλίσουν στις χώρες τους ένα καλύτερο μέλλον και όχι η καθεμία ξεχωριστά;

Το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα σπάνιο παρασκήνιο μέσα από τους ευρωπαϊκούς διαδρόμους της εξουσίας, από τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής. Αυτό το δυνατό δοκίμιο βασίζεται στα πέντε χρόνια του συγγραφέα στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ρίχνει φως στο πώς γράφεται η Ιστορία στα ανώτατα επίπεδα της εξουσίας.

Η Ευρώπη στη θύελλαΗ Ευρώπη στη θύελλα
Υποσχέσεις και προκαταλήψεις
Herman Van Rompuy
μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
192 σελ.
Τιμή € 12,99
1-patakis-link

 

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr