fbpx
Η Ευρώπη στη θύελλα

Η Ευρώπη στη θύελλα


Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι είδε το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορροφάται από την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται στη σχέση του με Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον και τους υπόλοιπους ομολόγους τους, μοιράζεται την εμπειρία του για το πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες δάμασαν την οικονομική θύελλα και έσωσαν το ευρώ, τι κράτησε την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα της αλήθειας και τι θα μπορούσε ακόμα να οδηγήσει στην κατάρρευσή της.

Ο Βαν Ρομπέι εξετάζει επίσης τον ρόλο της Ευρώπης σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς και τις προσδοκίες των πολιτών. Πώς να κερδίσουμε πίσω την απασχόληση και την ευημερία στην ήπειρό μας; Πώς θα πεισθούν οι πολίτες σε μια περίοδο γενικής απογοήτευσης ότι με τη συνεργασία θα εξασφαλίσουν στις χώρες τους ένα καλύτερο μέλλον και όχι η καθεμία ξεχωριστά;

Το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα σπάνιο παρασκήνιο μέσα από τους ευρωπαϊκούς διαδρόμους της εξουσίας, από τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής. Αυτό το δυνατό δοκίμιο βασίζεται στα πέντε χρόνια του συγγραφέα στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ρίχνει φως στο πώς γράφεται η Ιστορία στα ανώτατα επίπεδα της εξουσίας.

Η Ευρώπη στη θύελλα
Υποσχέσεις και προκαταλήψεις
Herman Van Rompuy
μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
192 σελ.
Τιμή € 12,99
1-patakis-link

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Χωρίς φόβο

Είναι εφικτό να ζούμε χωρίς φόβο; Ασφαλώς. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό τους χάρη σε αυτή τη μέθοδο, τεκμηριωμένη από πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες. Τέσσερα σαφή και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.