fbpx
Διδασκαλία & διαμαθητικές σχέσεις στη σχολική τάξη

Διδασκαλία & διαμαθητικές σχέσεις στη σχολική τάξη


Σε αυτό το βιβλίο σκιαγραφείται η σύνδεση των διαμαθητικών σχέσεων με τη διδασκαλία στο σχολείο και αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της κοινωνικής ικανότητας των παιδιών να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους στο σχολείο, τόσο γιατί η μάθηση συντελείται κατά τη συναναστροφή του ατόμου με άλλους, όσο και γιατί το παιδί πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί, να έχει καλές σχέσεις, να είναι αποδεκτό από τους συμμαθητές του και να έχει καλούς φίλους. Το παιδί που δεν έχει αυτή την ικανότητα πιθανόν να συναντήσει εμπόδια στην κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή του, όπως προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρές συναισθηματικές δυσκολίες και παραβατική συμπεριφορά. Η ενδυνάμωση των παιδιών σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη.

Αυτό το βιβλίο βοηθά όσους ασχολούνται με παιδιά –ερευνητές, φοιτητές, παιδαγωγούς και γονείς– να κατανοήσουν μέσα από ένα θεωρητικό υπόβαθρο τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μαθητών στο σχολείο και να εντοπίσουν τους σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσής τους. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο αναπτυξιακό στάδιο της προσχολικής ηλικίας, επειδή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου. Είναι καλά τεκμηριωμένο πως η πρώιμη κοινωνική ικανότητα προβλέπει κοινωνική ικανότητα στο μέλλον. Γι' αυτό οι στρατηγικές βελτίωσης των διαμαθητικών σχέσεων που προτείνονται στο τέλος του βιβλίου αφορούν τη συγκεκριμένη ηλικία παιδιών.

Διδασκαλία & διαμαθητικές σχέσεις στη σχολική τάξη
Ελευθερία Χ. Μπεαζίδου
Εκδόσεις Ζήτη
152 σελ.
Τιμή € 12,78
1-patakis-link

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.