fbpx
Η μεταφυσική στον Κ.Π. Καβάφη

Η μεταφυσική στον Κ.Π. Καβάφη

 

Η Μεταφυσική στον Κ.Π. Καβάφη επιχειρεί μία εξόρυξη πνευματικού φωτός μέσα από το έργο του ποιητή και την παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης μεταφυσικής γνώσης. Μέσα από την εσωτερική διδασκαλία που απορρέει από τον καβαφικό λόγο, παρακολουθούμε τον αγώνα της ανθρώπινης ψυχής να ανακαλύψει την αλήθεια μέσα απ' τα μονοπάτια της λήθης της συνείδησης, από τη στιγμή που ξεκινά τη διαδρομή της στον γήινο κόσμο μέχρι την τελική της ανέλιξη στην αγάπη.

Οι στίχοι του Καβάφη έχουν καταστεί οι απαραίτητοι οδοδείκτες για τη μεταφυσική αναζήτηση και την τελική διαμόρφωση της πνευματικής ατραπού, καθώς αγκαλιάζουν ολόκληρο το φάσμα των υπαρξιακών ερωτημάτων του ανθρώπου. Έτσι, το βαθύ πνεύμα του ποιητή μάς βοηθά να διανοίξουμε ευρύτερους ορίζοντες προς την αιωνιότητα, που δικαιώνονται από τη σύγκλιση της γνώσης, της διόρασης και της επίγνωσης.

Τέλος, η ανάδυση της μεταφυσικής γνώσης, όπως κυοφορείται στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, αναδεικνύει ταυτόχρονα και μία άλλη, ευρύτερη πλευρά του ποιητή – αυτήν του πνευματικού δασκάλου.

Η μεταφυσική στον Κ.Π. Καβάφη
Τίλντα Νέγρη
Ζήτη
208 σελ.
Τιμή € 14,91
1-patakis-link

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.