fbpx
Η γενετική κληρονομιά των Κυπρίων

Η γενετική κληρονομιά των Κυπρίων

Τις τελευταίες δεκαετίες η έρευνα πάνω στα θέματα της κληρονομικότητας και του DNA έχει κάνει αλματώδη πρόοδο, κι έτσι σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αιτιοπαθογένεια μιας σειράς σοβαρών κληρονομικών παθήσεων. Η κατανόησή μας γίνεται ολοένα και βαθύτερη, και οι γνώσεις της γενετικής μάς επιτρέπουν, από τη μία να διαγνώσουμε – ακόμη και προγεννητικά– μια κληρονομική νόσο, και από την άλλη να παρέμβουμε αποτελεσματικά στη θεραπευτική της προσέγγιση.

Η παρούσα μελέτη καταπιάνεται με μια σειρά ασθενειών που απασχολούν το σύνολο των γενετικών επιστημόνων παγκοσμίως, ωστόσο η σημασία της έγκειται κυρίως στην αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων της γονιδιακής δεξαμενής των Ελληνοκυπρίων. Νόσοι όπως η μεσογειακή αναιμία και η κυστική ίνωση, οι οποίες εμφανίζονται σε ιδιαίτερα υψηλή συχνότητα στην Κύπρο και στην Ελλάδα, μελετώνται με συστηματικό τρόπο, ενώ αποκαλύπτονται και εξαιρετικά ενδιαφέροντα φαινόμενα ενδημικών μεταλλάξεων. Αναλύονται επίσης ο οικογενής μεσογειακός πυρετός, η οικογενής αιματουρία, οι κυστικές νεφροπάθειες, και άλλες παθήσεις που εμφανίζονται στον κυπριακό πληθυσμό.

Τόσο η επιστημονική πληρότητα του βιβλίου όσο και ο απλός και σαφής τρόπος παρουσίασης των κληρονομικών παθήσεων, καθιστούν το εν λόγω βιβλίο πολύτιμο για ερευνητές και ειδικούς της Γενετικής, φοιτητές που αναζητούν μια σύγχρονη προσέγγιση της κληρονομικότητας, αλλά και για κάθε έναν που ενδιαφέρεται να πλησιάσει το ζήτημα και να ενημερωθεί για τις σημερινές εξελίξεις αυτής της συναρπαστικής επιστήμης.

Η γενετική κληρονομιά των Κυπρίων
Κωνσταντίνος Δέλτας
Βήτα ιατρικές εκδόσεις
194 σελ.
(35 εικόνες, 26 πίνακες)
Τιμή € 30,00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.