fbpx
Ιστορία της παγκοσμιοποίησης

Ιστορία της παγκοσμιοποίησης

Η παγκοσμιοποίηση, πολυσυζητημένη και για πολλούς αμφιλεγόμενη έννοια, είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε πλανητικής εμβέλειας αλληλεπιδράσεις και δομές. Δεν πρόκειται όμως για μια αυτόνομη διαδικασία, ένα ασυγκράτητο ιστορικό κίνημα ή μια επιτακτική πολιτική αναγκαιότητα: ο όρος αναφέρεται στην εξελικτική πορεία μιας σειράς διαδικασιών, οι οποίες δεν προχωρούν με την ίδια ταχύτητα, ούτε υποχρεωτικά προς την ίδια κατεύθυνση, και δεν επηρεάζουν όλες τις χώρες το ίδιο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι παγκόσμιες διασυνδέσεις σφυρηλατούνται, συντηρούνται, αναμορφώνονται και καταστρέφονται από κράτη, εταιρείες, ομάδες και άτομα με μια μεγάλη γκάμα οραμάτων και στρατηγικών. Γίνονται αντικείμενο σύγκρουσης συμφερόντων και πολιτικών σχεδιασμών, εξισορροπούν διαφορές αλλά και δημιουργούν άλλες.

Οι συγγραφείς, επιστρατεύοντας πολυάριθμα παραδείγματα, καταγράφουν την ιστορία της παγκοσμιοποίησης με την πεποίθηση πως η μελέτη του φαινομένου μπορεί να συμβάλει στην κατανόηση του σύγχρονου κόσμου, αφού αγγίζει κάθε τομέα της ζωής: την οικονομία, την πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό.

Ιστορία της παγκοσμιοποίησης
Jürgen Osterhammel, Niels P. Petersson
μετάφραση: Θάλεια Σπανού
Αιώρα
186 σελ.
Τιμή € 14,00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.