Το αερόστατο
Το αερόστατο

Το αερόστατο

Ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα το τουριστικό αερόστατο μιας φανταστικής πρωτεύουσας φεύγει ακυβέρνητο στους αιθέρες. Όλα δείχνουν εκ πρώτης ότι πρόκειται για ατύχημα. Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο περίπλοκη, αφού το συμβάν είναι σκηνοθετημένο με κάθε λεπτομέρεια από τις πολιτικές ηγεσίες δύο γειτονικών χωρών που μισούνται θανάσιμα. Επιφανείς πολιτικοί, δήμαρχοι, ιερείς κι επιχειρηματίες, είναι όλοι μαζί στο κόλπο άλλος βαθύτερα κι άλλος όχι, ανάλογα με την αμοιβή που αντιστοιχεί στον καθένα.

Μέσα στο αερόστατο, ο ξυλουργός με την πανέξυπνη κόρη, ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, ένας ιερέας, μια ηλικιωμένη κυρία, ένας μελαγχολικός κύριος κι ένας φωτογράφος είναι αναγκασμένοι να συμβιώσουν και να διευθετήσουν τις όποιες συγκρούσεις προκύπτουν μέσα στα λίγα τετραγωνικά μέτρα που τους αναλογούν. Καθώς οι αβοήθητοι επιβάτες αναμετριούνται σιωπηλά με τους δαίμονές τους και τον φόβο του τέλους, το αερόστατο όλο και ξεμακραίνει βαθύτερα στον ουράνιο θόλο .

Το Αερόστατο, άλλες φορές κωμικό κι άλλες τραγικό, περιγράφει τον παραλογισμό της σύγχρονης εποχής, τη βία και τον κυνισμό της εξουσίας.

Όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους, παρ’ όλα αυτά ορισμένοι άνθρωποι αντιστέκονται και παραμένουν μέχρι το τέλος άνθρωποι.

 

Το αερόστατο
Πάνος Βούλγαρης
Λέμβος
374 σελ.
ISBN 978-618-83410-1-2
Τιμή: €14,84
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: