Σ’ ΕΧΩ

Σ’ ΕΧΩ

«Σ’ έχω… είμαι γεμάτη από σένα… είσαι παντού στη ζωή μου, στην αρμύρα της θάλασσας, στον αέρα π’ αναπνέω… στη σκέψη μου, στο χαμόγελο και στο κλάμα μου, σε κουβαλάω στην κοιλιά μου… σ’ έχω στα χείλη μου επάνω• σε γεύομαι και όλες οι αναμνήσεις μου για σένα μου μιλάνε…
Τα μάτια σου μέσα στα δικά μου, αθώα• σταματούν το χρόνο, αιχμαλωτίζουν τη στιγμή μέχρι και τη φωνή σου που μου ψιθύριζες: Σ’ έχω!
Λέγεται Αγνή, ζει σ’ ένα βράχο• καταμεσής του πελάγου… όλοι τη φωνάζουν δελφίνα ή ξωτικό του Φάρου… Στον απόηχο των αγέννητων πρωινών του κόσμου, ο αγνός -ο νεανικός- έρωτας με άλικο αίμα χάραξε στην άγουρη σάρκα της την πίστη για τον Ορέστη, τον νεοφερμένο γιατρό στο νησί και γεύτηκε η θάλασσα ηδονή κι ο αγέρας λόγια αγάπης…
Ξέρεις τι έμαθα; Ονειρεύεσαι όλη σου τη ζωή να αποκτήσεις κάτι κι όταν το καταφέρεις αντιλαμβάνεσαι ότι πήρες λάθος δρόμο. Στον έρωτα δεν πήρα λάθος δρόμο. Όχι! Αυτόν τον έρωτα τίμησα και πλήρωσα και εξακολουθώ να πληρώνω. Τον έζησα και δεν μετανιώνω- ήταν δυνατός όσο κράτησε, ήμουν ευτυχισμένη. Όχι, όχι δεν μετανιώνω• με ικανοποίησαν αυτά που μου χάρισε και με λυπούν τώρα αυτά που πιθανόν δεν πρόφτασε να μου δώσει. Αβέβαιες υποθέσεις δεν κάνω. Άνθρωπος είμαι -και πολύ ευάλωτος μάλιστα. Όμως, και τώρα που ξέρω ότι η πείρα σε κάνει να προβλέπεις το σωστό απ’ το λάθος, εγώ πάλι το ίδιο θα διάλεγα κι ας είναι τα τωρινά απόηχοι μόνο ευτυχισμένων αναμνήσεων. Πάντως, μην λυπάσαι για μένα, αγαπημένε μου- εσύ δεν μου ‘λεγες “σ’ έχω και θα σ’ έχω… άφησε τη ζωή μόνη της να κυλήσει- να σκορπίζεσαι μέσα της κι όπου σε πάει!”. Αυτό έκανα, είμαι με τους δικούς μου. Έπρεπε να τους βρω για να σωθώ. Καλέ μου, δεν θέλω να κλάψεις, δεν σου αξίζουν δάκρυα, ούτε να λυπηθείς, αν, αν με το ίδιο χρώμα η νύχτα και η σιωπή με αγκαλιάσουν…»
Μέσα από μια ευαίσθητη αφήγηση, ξετυλίγεται το αισθησιακό πεπρωμένο μιας κοπέλας με ασυνήθιστη συμπεριφορά. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει κομμάτια από τη ζωή του, το σώμα του, τον εαυτό του, την ψυχή του, τη σιωπή του την ίδια.

Σ' έχω Δημήτρης Βαρβαρήγος Ελληνική Πρωτοβουλία Σ' έχω
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Ελληνική Πρωτοβουλία
270 σελ.
Τιμή € 13,00

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: