Η σκιά της αμφιβολίας
Η σκιά της αμφιβολίας

Η σκιά της αμφιβολίας

Η Ειρήνη και ο Γιάννος συναντώνται τυχαία στο Παρίσι. Τους συνδέει το κοινό ενδιαφέρον τους για την Τέχνη και τη Λογοτεχνία.

Εκείνη, αστή, εγκαταλείπει Αθήνα και Αρχιτεκτονική, απογοητευμένη από τον μεγάλο έρωτά της για τον Πέτρο Πανδή. Σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Εκείνος, μικροαστός από Θεσσαλονίκη, κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία, με πενιχρά οικονομικά.

Ο Γιάννος την ερωτεύεται με πάθος.

Η Ειρήνη γοητεύεται από την ειλικρίνεια των αισθημάτων του. Αφήνεται με ενθουσιασμό και τρυφερότητα στη σχέση, αλλά με τη σκέψη στον Πέτρο. Για να τον ξεπεράσει, ακολουθεί τον καθηγητή της Ανρί Μορώ στο εξοχικό του στη Νορμανδία. Η γνωριμία με τους ενδιαφέροντες φίλους του της δημιουργούν αντικρουόμενα συναισθήματα και αμφιβολίες για τη δική της ταυτότητα.

Ο Γιάννος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ερωτευμένος ακόμη με την Ειρήνη. Επιτυχημένος δημοσιογράφος, πραγματοποιεί το όνειρό του να γίνει συγγραφέας. Ο φόβος πιθανής ταύτισης με τον ομοφυλόφιλο αδελφό του τον οδηγεί σε περίεργες συμπεριφορές. Οι επιτυχίες του θα άρουν τη σκιά της αμφιβολίας για τις επιλογές και το έργο του;

Η Ειρήνη πληροφορείται τη δολοφονία του Ζακ, συγγραφέα, φίλου του Ανρί.

Ο Πέτρος εμφανίζεται στο Παρίσι να τη διεκδικήσει.

Η μετά από χρόνια συνάντηση τού Γιάννου με την Ειρήνη προκαλεί αναθεωρήσεις και αμφιβολίες για τη βαθύτερη ερμηνεία της πραγματικής προσωπικότητας καθενός.

Ένα μυθιστόρημα με στοχασμούς για τη ζωή, τον έρωτα, τη ρευστότητα της ταυτότητας των ανθρώπων και την «ερμηνεία» των εκάστοτε προσωπείων τους.

 

Η σκιά της αμφιβολίας
Τζένη Μανάκη
Όστρια
282 σελ.
ISBN 978-960-604-145-7
Τιμή: €14,84

001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: