fbpx
Η κόρη της κατοχής Ελευθερία Δήμου-Χωνιανάκη Ιωλκός

Η κόρη της κατοχής

Καλοκαίρι 1960, η δεκαοκτάχρονη Μέλανι –Γερμανίδα από το Μόναχο– ταξιδεύει για πρώτη φορά στη γενέτειρά της Θεσσαλονίκη.

Η ζωή της κλονίζεται συθέμελα όταν αμφισβητείται από ντόπιους κατοίκους η γένεσή της στη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς γονείς της, Γιόχαν και Μάρλεν Ντύρερ, που είχαν σταλεί εκεί ως κινηματογραφιστές κατά την περίοδο της Κατοχής. Κάποιο σοβαρό μυστικό έκρυβαν οι γονείς της...

Με τη βοήθεια του Έλληνα φοιτητή Αλέξανδρου ξεκινά, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη του 1940-1944, μια αναζήτηση και αναμόχλευση των περιστατικών που συνέβησαν στα σκοτεινά εκείνα χρόνια της Κατοχής.

Στη νουβέλα Η κόρη της Κατοχής ξεδιπλώνονται συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η γενοκτονία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, και τελικά αυτό που αποκαλύπτεται είναι εντελώς απρόσμενο.

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου Μέλανι θα αποδεχθεί τη νέα της ταυτότητα και θα συμφιλιωθεί με αυτήν; Θα συγχωρέσει τους γονείς της, οι οποίοι προσπάθησαν εκ των υστέρων να υπερβούν τον πόνο που τους προκάλεσαν οι αναμνήσεις και οι τύψεις και να παραδεχθούν την αλήθεια;

Η κόρη της κατοχής
Ελευθερία Δήμου-Χωνιανάκη
Ιωλκός
144 σελ.
ISBN 978-960-426-882-5
Τιμή: €10,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.