fbpx

Το Ιερό Δοχείο


Εμπνευσμένο από τις θεομηνίες, όπως ο Κατακλυσμός του Νώε, που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τον πλανήτη μας, το βιβλίο αυτό ανατρέπει, προεκτείνει και δίνει τη δική του διάσταση στη γνωστή ιστορία. Μέσα σε συνθήκες έσχατης ανάγκης, οκτώ άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι για κάποιο διάστημα μέσα σε μια Κιβωτό και προσπαθούν να επιβιώσουν. Παρόλο, όμως, που ο παλιός κόσμος βουλιάζει στα συντρίμμια του και οι άνθρωποι αυτοί είναι επιφορτισμένοι να δημιουργήσουν έναν «Θαυμαστό Νέο Κόσμο», κουβαλούν μαζί τους τα σπέρματα και τις δομές μίας πατριαρχικής κοινωνίας, όπου το κορμί μίας νεαρής γυναίκας, με το πρόσχημα ότι γίνεται το Ιερό Δοχείο που θα κυοφορήσει τον απόγονο, καταντά αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Μέσα στο κέλυφος που δημιουργεί ο εγκλεισμός, η συγγραφέας επεξεργάζεται τις σχέσεις μεταξύ καταπιεστή και καταπιεζόμενου. Η άσκηση της ανδρικής εξουσίας, ο μύθος που συχνά την ωραιοποιεί, οι ανταγωνιστικές σχέσεις, αλλά και η αλληλεγγύη των ανθρώπων που την υφίστανται, καθώς και η διαιώνιση των συνθηκών καταπίεσης μέσα στους αιώνες, είναι κάποια μόνο από τα θέματα που συναντάμε σ’ αυτό το ενδιαφέρον βιβλίο της Χλόης Κουτσουμπέλη, που ενώ αναφέρεται στο παρελθόν, είναι ταυτόχρονα επώδυνα επίκαιρο.

THINES IERO


Το Ιερό Δοχείο

Χλόη Κουτσουμπέλη
Θίνες
36 σελ.
Τιμή € 6,36
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.