fbpx
Το τσέλο ταξιδεύει κάργκο

Το τσέλο ταξιδεύει κάργκο

Η Έμμα και ο Ματίας συναντιούνται σε έναν κυριολεκτικά παράλογο κόσμο. Δραπετεύουν μαζί με το φόβο και συνεχίζουν μαζί, έχοντας μία και μοναδική διαφορά: αυτός θέλει να ξεχάσει, αυτή θέλει να μάθει.

Ο φαρμακοποιός δόκτωρ Βέντερ, ένας ευγενής, θα τους περιθάλψει, αγνοώντας και αυτό που τους ενώνει και αυτό που τους χωρίζει.

Ο λοχαγός Γκλέφιντ, ο δικαστής με το πλατύ χαμόγελο, θα τους κάνει φίλους του, αγνοώντας ότι και τα δύο νεαρά παιδιά είναι θύματα του πολέμου της εποχής τους.

Η Σάρα και ο Σεμπάστιαν θα τους αναζητήσουν, θα τους ανακαλύψουν και θα φέρουν στο φως την ιστορία τους, αγνοώντας κι αυτοί πως «ίσως το φως θα 'ναι μια νέα τυραννία» (Κ. Π. Καβάφης). Το παρόν και το παρελθόν ξεδιπλώνονται ανάμεσά τους μέσα σε μία ημέρα, ξεκινώντας από το καφέ Γκερλότσι, όταν το χθες δένεται με το αύριο μέσω του τυχαίου και του αληθινού.

Οι ήρωες, στο τέλος, ελεύθεροι από τις εσωτερικές κλωστές τους, θα μπορέσουν να κοιτάξουν κατάματα τη ζωή που αξιώνονται, απροσποίητα φωτεινοί και οι ίδιοι, όπως τα αληθινά διαμάντια στο ελάχιστο φως.

Το τσέλο ταξιδεύει κάργκο
Γιάννης Σπαβέρας
The Book Loft
200 σελ.
Τιμή € 13,30

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.