ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2013 - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2013 - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

«Ο τίτλος», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Αλέξης Ζήρας στο εισαγωγικό του σημείωμα, «είναι Μέρες του 2013, εμπνευσμένος κατά ένα μέρος από τις γνωστές ημερολογιακές καταγραφές του Γιώργου Σεφέρη, Μέρες, που καλύπτουν το χρονικό διάστημα 1925-1960». Λέω κατά ένα μέρος, γιατί το βασικό συνδετικό στοιχείο που υπάρχει μεταξύ των κειμένων, ποιητικών και πεζών, του δικού μας ημερολογίου, είναι ότι οι συγγραφείς που επιλέξαμε και που με το έργο τους άφησαν ένα σημαντικό ίχνος στην ελληνική λογοτεχνία του 20ού αιώνα, ο καθένας με τον τρόπο του αποδίδουν ή μεταφέρουν κορυφαίες στιγμές έντασης τις οποίες έζησαν προσωπικά. Στιγμές επικές ή στιγμές συλλογικής αναδίπλωσης που η ιστορία του 20ου αιώνα πρόσφερε "γενναιόδωρα" στις προηγούμενες γενιές.
Είναι μοιραίο το να κάνουμε συγκρίσεις, διαβάζοντας αυτά τα πεζά ή τα ποιήματα, με τα τρέχοντα που ζούμε στις δικές μας μέρες. Γιατί και οι στιγμές που έχουμε περάσει και περνούμε δεν είναι μόνο στιγμές αναδίπλωσης, αλλά και ανάτασης. Στιγμές που βγαίνουμε από τον μικρόκοσμο του εαυτού μας και συναντάμε τον άλλον. Επίσης, σκέπτομαι ότι οι Μέρες του 2013  μάς υπενθυμίζουν για ακόμα μια φορά ότι ουδέποτε οι συγγραφείς ήταν μακριά από τα γεγονότα και τις κορυφαίες εξελίξεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Συμμετείχαν, κατέγραψαν από κοντά, εμπνεύστηκαν, έπαθαν, ήταν από τους πιο ευαίσθητους πρωταγωνιστές και αποδελτιωτές του καιρού τους. Όπως και τώρα....»
Τόσο το εξώφυλλο του ημερολογίου, όσο και τα σχέδια που κοσμούν τις σελίδες του, έχει φιλοτεχνήσει ο γνωστός ζωγράφος Χρίστος Καράς, ενώ την ευθύνη της φετινής έκδοσης είχε η συγγραφέας και μεταφράστρια Κλαίτη Σωτηριάδου, μέλος του Δ.Σ της Εταιρείας Συγγραφέων.   

Μέρες του 2013 Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Κατσαρός, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σαραντάρης, Γεώργιος Σουρής, Νικηφόρος Βρεττάκος, Ανδρέας Κάλβος, Άρης Αλεξάνδρου, Γιώργος Σεφέρης, Κώστας Βάρναλης, Μίλτος Σαχτούρης, Νίκος Καρούζος, Νίκος - Αλέξης Ασλάνογλου, Μανόλης Αναγνωστάκης, Γιώργος Θεοτοκάς, Ζωή Καρέλλη, Δημήτρης Χατζής, Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, Νίκος Εγγονόπουλος, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Ιωάννου, Νίκος Καζαντζάκης εικονογράφηση: Χρίστος Καράς Γαβριηλίδης και Εταιρεία ΣυγγραφέωνΜέρες του 2013
Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Κατσαρός, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σαραντάρης, Γεώργιος Σουρής, Νικηφόρος Βρεττάκος, Ανδρέας Κάλβος, Άρης Αλεξάνδρου, Γιώργος Σεφέρης, Κώστας Βάρναλης, Μίλτος Σαχτούρης, Νίκος Καρούζος, Νίκος - Αλέξης Ασλάνογλου, Μανόλης Αναγνωστάκης, Γιώργος Θεοτοκάς, Ζωή Καρέλλη, Δημήτρης Χατζής, Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, Νίκος Εγγονόπουλος, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Ιωάννου, Νίκος Καζαντζάκης
εικονογράφηση: Χρίστος Καράς
Γαβριηλίδης και Εταιρεία Συγγραφέων
170 σελ.
Τιμή € 12,78

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: