fbpx
Ανελκύοντας την ιστορία

Ανελκύοντας την ιστορία

Ο καθαρισμός των ελληνικών θαλασσών από τα εκατοντάδες ναυάγια που προκλήθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο αποτελεί έναν άθλο των ανθρώπων που εργάστηκαν σε αυτό το έργο με πενιχρά πολλές φορές μέσα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το επίτευγμά τους γίνεται ακόμη πιο αξιοθαύμαστο αν συνυπολογίσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνθρωποι χωρίς σπουδές στη ναυπηγική και χωρίς πρότερες τεχνολογικές γνώσεις. Αυτό που τους ώθησε να εργαστούν στις ανελκύσεις των ναυαγίων ήταν αποκλειστικά ο βιοπορισμός, καθώς στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ελλάδα επικρατούσε τότε πλήρης ένδεια.

Στο παρόν βιβλίο γίνεται μια απόπειρα να καταγραφεί η εξέλιξη του τομέα των ανελκύσεων και διαλύσεων ναυαγίων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα να δοθεί η περίοδος 1945-1960, οπότε και ο κλάδος αυτός γνώρισε την ακμή του. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά σε πλοία τα οποία είχαν πλήρως ή μερικώς βυθιστεί και όχι σε απλές προσαράξεις όπου η ανέλκυση του σκάφους ήταν μια πιο απλή και λιγότερο κοπιώδης προσπάθεια.

Ανελκύοντας την ιστορία
Η Εποποιΐα της Ανέλκυσης Ναυαγίων στην Μεταπολεμική Ελλάδα
Κώστας Θωκταρίδης, Άρης Μπιλάλης
Εκδόσεις Κυριακίδη
288 σελ.
ISBN: 978-960-599-173-9
Τιμή: 24,80
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.