fbpx
Με τόλμη για την ελευθερία Μια αληθινή ιστορία αντίστασης στη ναζιστική κατοχή W. B. Sandy Thomas Μετάφραση: Γιώργος Σπανός Εν πλω

Με τόλμη για την ελευθερία

Ο δεκανέας Ρέι Τόμσον με κοίταζε εξεταστικά από την άκρη της ξερολιθιάς, με το τουφέκι του να καπνίζει ακόμα. "Παρά τρίχα, κύριε", είπε χαμογελώντας, καθώς σκαρφάλωνε για να πιάσει την τσάντα που είχε πετάξει πρώτα επάνω. "Αν δεν σας πειράζει -συμπαθάτε με- δεν νομίζω πως πρέπει να προπορεύεστε πολύ, κύριε!". "Πίστεψέ με, δεκανέα", είπα με όσο πιο κανονική φωνή μπορούσα, "περιττό να μου το πεις... Στο εξής θα δίνω εντολές από τα μετόπισθεν!"».

1941, Μάχη της Κρήτης. O W. B. Thomas τραυματίζεται βαριά στη μάχη του Γαλατά. Αιχμαλωτίζεται από τους Ναζί και μεταφέρεται σε διάφορα νοσοκομεία και στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου. Καταλήγει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο κολαστήριο του Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Θα καταφέρει όμως να δραπετεύσει και με τη βοήθεια πολλών ελληνικών οικογενειών θα φτάσει με τα πόδια στη Χαλκιδική και θα βρει καταφύγιο στο Άγιο Όρος. Στον Άθωνα, έρχεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Απλοί μοναχοί ασκητές και επιφανείς Γέροντες Μοναστηριών, προσπαθούν να τον υποθάλψουν και να τον διαφυλάξουν από τους Ναζί. Ο 96χρονος, σήμερα, Νεοζηλανδός δραπέτης που αψήφησε επιδεικτικά τον Ναζισμό, δεν σταμάτησε ποτέ να επισκέπτεται και να ευχαριστεί τους Έλληνες. Ακολούθησε μία λαμπρή στρατιωτική καριέρα και θεωρείται έκτοτε, ένας ζωντανός θρύλος. Σήμερα ζει στην Αυστραλία.

Με τόλμη για την ελευθερία
Μια αληθινή ιστορία αντίστασης στη ναζιστική κατοχή
W. B. Sandy Thomas
Μετάφραση: Γιώργος Σπανός
Εν πλω
440 σελ.
ISBN 978-960-9550-68-0
Τιμή: €15,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.