fbpx
Διάλογοι αθανάτων Φιλοσοφική κληρονομιά 26 αιώνων Στάθης Καπογιαννόπουλος Δίαυλος

Διάλογοι αθανάτων


Ηράκλειτος, Κομφούκιος, Βούδας, Πλάτων, Αριστοτέλης, Μοντέν, Καρτέσιος, Χιουμ, Καντ, Σοπενχάουερ, Κίρκεγκορ, Μαρξ, Νίτσε, Τζέιμς, Χάιντεγκερ, Βιτγκενστάιν, Σιμόν ντε Μποβουάρ, Φρόιντ. Δεκαοκτώ στοχαστές/φιλόσοφοι σε πρωτότυπους, φανταστικούς διαλόγους που αναδεικνύουν τις κοινές θέσεις και αντιθέσεις των ιδεών τους.

Μια πυκνή αναδίφηση των μεγάλων ανθρώπινων ερωτημάτων για τον κόσμο, τον άνθρωπο, τη ζωή, τα πάθη.

Ο Κώστας Ε. Μπέης, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, σημειώνει: «...Μελέτησα με ζωηρό ενδιαφέρον τους Διαλόγους Αθανάτων, που, με πρόδηλη γνώση και επαινετές ευαισθησίες, επιχείρησε και κατόρθωσε να συγγράψει, ήδη δε και να μας προσφέρει ο κ. Στάθης Καπογιαννόπουλος, προικοδοτώντας έτσι τη σύγχρονη ελληνική βιβλιογραφία με μια καθόλου συνηθισμένη συμβολή, η οποία έχει ως αντικείμενό της την προσέγγιση της μεγάλης και σεβαστής διαδρομής του παγκόσμιου φιλοσοφικού στοχασμού, από τα αρχαιότατα χρόνια έως και τον εικοστό μεταχριστιανικό αιώνα. Είμαι βέβαιος ότι η περισπούδαστη μελέτη του κ. Καπογιαννόπουλου θα ευαισθητοποιήσει όσους δεν έχουν πάψει... να καλλιεργούν και... να συμβάλλουν στην προαγωγή του φιλοσοφικού διαλόγου...».

Διάλογοι αθανάτων
Φιλοσοφική κληρονομιά 26 αιώνων
Στάθης Καπογιαννόπουλος
Δίαυλος
272 σελ.
ISBN 978-960-531-352-4
Τιμή: €15,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.