fbpx
Το χρυσό στάρι καρπός ζωής Γιάννης Σουλιώτης Κάπα Εκδοτική

Το χρυσό στάρι


Με πρωταγωνιστή το στάρι, το λεύκωμα που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Σουλιώτη φιλοδοξεί, αποτυπώνοντας την κεντρική θέση του στην ελληνική παράδοση, να αναδείξει την αξία του πολύτιμου αυτού καρπού ζωής και να συμβάλει στη διατήρηση των ελληνικών εθίμων. Με βάση την πρώτη έκδοση που επικεντρωνόταν στην ιστορία των κολλύβων, ο συγγραφέας εμπλουτίζει το περιεχόμενό του με νέα θέματα και φωτογραφίες που συνδέονται με το σιτάρι και τα προϊόντα του ως αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης.

Ποιος γνωρίζει γιατί το πρόσφορο είναι στρογγυλό και τι σημαίνουν όλα αυτά τα σχέδια στην επιφάνειά του; Γιατί τα κουλουράκια μοιάζουν με μικρά φίδια; Τι είναι η βασιλόπιτα για εμάς τους Έλληνες; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν τις απαντήσεις τους στο πόνημα του Γιάννη Σουλιώτη, όπου το ψωμί, το πρόσφορο, το χριστόψωμο, η βασιλόπιτα, τα λαζαράκια, η φανουρόπιτα, τα κόλλυβα και άλλα πολλά παρουσιάζονται με την ιστορία και τις συνταγές τους. Παράλληλα καταγράφονται παροιμιώδεις εκφράσεις και ιδιωματικές λέξεις, αλλά και λογοτεχνικά αποσπάσματα σχετικά με τα κόλλυβα. Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται ζωντανεύουν μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στην έκδοση.

Το χρυσό στάρι
καρπός ζωής
Γιάννης Σουλιώτης
Κάπα Εκδοτική
246 σελ.
ISBN: 978-618-5191-22-1
Τιμή € 8,48 ευρώ
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.