Λεσβιακό Ημερολόγιο 2016
Λεσβιακό Ημερολόγιο 2016 Γράμματα – Τέχνες – Πολιτισμός επιμέλεια: Παναγιώτης Σκορδάς Αιολίδα

Λεσβιακό Ημερολόγιο 2016


Με 30 εργασίες ιστορικού, λαογραφικού, γραμματολογικού, δοκιμιακού, εκκλησιαστικού, λογοτεχνικού και εικαστικού ενδιαφέροντος κυκλοφόρησε για έκτη χρονιά το Λεσβιακό Ημερολόγιο. Γράμματα – Τέχνες – Πολιτισμός, με την ευθύνη και την επιμέλεια του Παναγιώτη Σκορδά. Το εξώφυλλο του Ημερολογίου κοσμεί έργο του Στρατή Τσουλέλλη, προέδρου της Φωτογραφικής Εταιρείας Λέσβου, και στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει αφιέρωμα στο φωτογραφικό του έργο. Το οπισθόφυλλο κοσμεί εικαστικό έργο του γνωστού Soloup.

Οι εργασίες μοιράζονται στις παρακάτω ενότητες: Πρώτη γραφή – Πρώτη ανάγνωση (Ξ.Μαυραγάνης, Ε.Αξαρλή, Π.Καλέμη), Πρόσωπα (Ν.Παπαδέλλης, Κ.Βία-Κυριαζή, Α.Φραγκούλης), Αρχαία Ιστορία (Α.Κυριαζής, Ι.Βλάχος), Νεότερη Ιστορία (Μ.Αξιώτης – Σ.Αξιώτης, Γ.Κωνσταντέλλης), Εκκλησιαστική Ιστορία (π. Γ.Δουμούζης), Λαογραφία (Γ.Καρατζάς), Εκπαίδευση (Σ.Λυκιαρδοπούλου), Λογοτεχνία (Ν.Σαραντάκος, Δ.Λαμπρέλλης), Λεσβιακός Τύπος (Ε.Ταστάνη, Μ.Γρηγορά), Αρχαιολογία (Β.Κουμαρέλας), Γραμματολογία (Π.Σκορδάς), Απρόβλεπτες Συναντήσεις (Κ.Μίσσιος, Γ.Αγριτέλλης, Α.Καλάργαλης, Μ.Αξιώτης, Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Στην ενότητα με τον τίτλο «Ξένος ήμαν κι ήρθα τώρα κι από μέρος μακρινό» φιλοξενείται ένα μικρό αφιέρωμα στη σύγχρονη προσφυγιά με κείμενα και φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου, του Στρατή Μπαλάσκα και του Χριστόδουλου Τσακιρέλλη.

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος υπάρχει η στήλη «Η Λέσβος, οι άνθρωποι, ο χρόνος, οι ιστορίες τους», μια περιήγηση μέσω συλλεκτικών τεκμηρίων του παρελθόντος, υπάρχουν και δύο κείμενα των Ν.Πούλου-Ψωμαδέλλη – Ο.Πούλου-Σκούρτα και Δ. Παπάμαλη, καθώς και η στήλη «Στο μεταίχμιο, από το 2011 στο 2012» με γελοιογραφίες του Μάκη Αξιώτη, του Γιάννη Κακαρώνη και του Αντώνη Κυριαζή.

Στο τέλος παρατίθενται τα βιογραφικά όλων των συντελεστών. Προλογίζει ο Παναγιώτης Σκορδάς και την έκδοση χαιρετίζουν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης και ο Δήμαρχος Λέσβου.

Λεσβιακό Ημερολόγιο 2016
Γράμματα – Τέχνες – Πολιτισμός
επιμέλεια: Παναγιώτης Σκορδάς
Αιολίδα
322 σελ.
ISBN 978-960-9653-38-1
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: