ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015 – ΑΘΗΝΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015 – ΑΘΗΝΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


Μέσα από τις σελίδες και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό του ημερολογίου Αθήνα: μια πόλη, μια Ιστορία παρουσιάζονται όχι μόνο οι διάφορες περιοχές της πόλης με τα κτίρια όπως διαδοχικά μετατρέπονται στην πάροδο του χρόνου, αλλά και όπως αυτά συνδέονται με τους ανθρώπους και τα γεγονότα.

Οι φωτογραφίες αυτές άλλες είναι από επαγγελματίες, από τους παλαιότερους γνωστούς φωτογράφους ως τους σημερινούς, και άλλες είναι παρμένες από ερασιτέχνες που με τον φακό τους αιχμαλώτισαν πρόσωπα και γεγονότα σε κάποια δεδομένη στιγμή. Φυλάσσονται στο Φωτογραφικό Αρχείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό ημερολόγιο ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, σε μια Αθήνα που εξακολουθεί να ζει μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύει την Ιστορία της. Είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του 19ου και 20ού αιώνα, που αποτυπώνουν την πολεοδομική, κοινωνική και οικονομική μετεξέλιξη της Αθήνας, τους ανώνυμους ανθρώπους, τις γνωστές προσωπικότητες, την καθημερινότητα, τα κτίρια, τους δρόμους, τις πλατείες. Συνθέτουν την όψη μιας πόλης με τις διαχρονικές αλλαγές της και αποτελούν τεκμήρια της μοναδικής της διαδρομής στον χρόνο.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015 – ΑΘΗΝΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ημερολόγιο 2015 – Αθήνα: μια πόλη, μια Ιστορία

Μένανδρος
144 σελ.
Τιμή € 20
001-patakis-eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: