fbpx
150 χρόνια Βαρβάκειο

150 χρόνια Βαρβάκειο


Το λεύκωμα της επετειακής εκδήλωσης που έγινε για τη συμπλήρωση των 150 χρόνων λειτουργίας του Βαρβακείου (1860-2010) περιλαμβάνει εισηγήσεις διευθυντών και καθηγητών του πάνω σε θέματα που αφορούν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, την έρευνά τους καθώς και τα οράματά τους για το σχολείο και την εκπαίδευση. Στο λεύκωμα παρουσιάζεται επίσης η έρευνα που εκπόνησαν οι σημερινοί μαθητές του σχολείου με θέμα τη σχολική ζωή του Βαρβακείου από το 1930 έως το 2000 και η οποία υποστηρίζεται με αυθεντικές μαρτυρίες αποφοίτων και σχολικό υλικό, το οποίο παραχώρησαν οι απόφοιτοι για τους σκοπούς της έρευνας. Περιλαμβάνει, επίσης, τον κατάλογο των διευθυντών του από το 1886 έως σήμερα και άφθονο φωτογραφικό υλικό από ποικίλες δραστηριότητες στους χώρους λειτουργίας του κι εκτός αυτών.

150 χρόνια Βαρβάκειο
Η σχολική ζωή σε ένα ιστορικό σχολείο
Έλενα Γκίκα, Μαίρη Μπελογιάννη, Σόνια Γελαδάκη, Δημήτρης-Κλεομένης Ζερβός, Λεωνίδας Μάντζος
επιμέλεια: Έλενα Γκίκα, Μαίρη Μπελογιάννη
έρευνα: Ελένη Ευστρατίου, Ηλιέτα Καπάνταη, Ηλίας Καπατσώρης, Χαράλαμπος Καραπαπάς, Παναγιώτης Κουρκούνης, Μαρία Κουτραφούρη, Ιάκωβος Κυριάκος.
Βαρβάκειον Ίδρυμα
120 σελ.
Διατίθεται δωρεάν

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.