ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο από τις εκδόσεις Στεφανίδη. Κοσμείται από δώδεκα ζωγραφικά έργα της Φωτεινής Στεφανίδη που απεικονίζουν προσωποποιημένους τους δώδεκα μήνες. Έργα φρέσκα, τωρινά, που παρουσιάζονται μάλιστα αυτές τις μέρες για πρώτη φορά στο Βέλγιο, συγκεκριμένα στον πολυχώρο «Περίπλους» των Βρυξελλών. Ένα χρόνο ολόκληρο πήρε στη ζωγράφο η φιλοτέχνηση τους. Φίλοι, ή απλώς γνωστοί τα μοντέλα της. Νεαροί άντρες της κάθε μέρας, της διπλανής πόρτας ή της τυχαίας συνάντησης. Σύγχρονοι. Τα έργα, αβγοτέμπερες, πραγματικών διαστάσεων 90x30 εκ., διέπονται από ομοιόμορφο στρωμένο τραπέζι, και το φόντο τους αλλάξει αρμονικά σύμφωνα με την εποχή.

Γράφει στο εισαγωγικό της κείμενο η συγγραφέας Ιφιγένεια Μαστρογιάννη:

«Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση στους Μήνες της Φωτεινής Στεφανίδη είναι πως όλο το βάρος ρίχνεται στην πνευματικότητα των μορφών, σε μια ανάδοση καθαρά υπαινικτική. Προσωποποιημένοι με ιδιαίτερο μορφοπλαστικό λεξιλόγιο και ένα θαυμάσιο συνδυασμό γραμμικών τύπων και χρωματικών τόνων αποτελούν έργο με έντονα ποιητικό χαρακτήρα.

Τα πρόσωπα οικεία και απόμακρα μαζί μετουσιώνουν το χρώμα και την έκφραση σε μια μυστική κοινωνία βαθύτατα ελεύθερη και απόλυτα εξομολογητική.

Η εσωτερικότητα του χρώματος με τους γαιώδεις, κλιμακωτούς τόνους ενώνει τους Μήνες σε ένα αδιάσπαστο σύνολο, στο ιδανικό της ζωγράφου, που είναι γαλήνιο και ευγενικό.

Τα λίγα παραπληρωματικά θέματα-καρποί και άνθη που παίζουν με τον αέρα- πλαισιώνουν τα βαθικά πρόσωπα που μας κοιτάζουν κατάματα, σίγουρα στη μελαγχολική σιωπή τους, και μας αφήνουν να δούμε στα μάτια τους τον εαυτό μας, με τα οράματα και τις ελπίδες του, τη χαρά και την κρυμμένη οδύνη.

Αυτοί οι μήνες πόσο βαθιά τη σκάβουν την ψυχή!
Πώς αναπάντεχα η αξίνα βρίσκει τις ρίζες».

Ημερολόγιο 2014 (επιτραπέζιο και τοίχου) Φωτεινή Στεφανίδη εκδόσεις Στεφανίδη

Ημερολόγιο 2014
(επιτραπέζιο και τοίχου)
Φωτεινή Στεφανίδη
εκδόσεις Στεφανίδη
16 σελ.
Τιμή € 10 και 12
(Κυκλοφορεί με 4 διαφορετικά εξώφυλλα
και είναι τρίγλωσσο: ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά)
Διάθεση: βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Χριστάκης

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: