fbpx
707 Καρκινικές φράσεις

707 Καρκινικές φράσεις

Το βιβλίο περιέχει 707 πρωτότυπες καρκινικές φράσεις της Σοφίας Σταμπολίτη. Καρκινικές ή παλίνδρομες λέγονται οι φράσεις που διαβάζονται και προς τις δύο κατευθύνσεις, από αριστερά προς τα δεξιά και από δεξιά προς τα αριστερά (π.χ. ΣΕ ΛΙΒΑΔΙ ΕΙΔΑ ΒΙΛΕΣ). Έχουν πάρει το όνομά τους από τον κάβουρα («καρκίνος» στα αρχαία ελληνικά) λόγω του «ανάποδου» τρόπου με τον οποίο κινείται.
Οι καρκινικές φράσεις και λέξεις του βιβλίου έχουν ταξινομηθεί σε οχτώ θεματικές κατηγορίες. Ανάμεσά τους θα βρείτε κάποιες που θα σας εκπλήξουν, άλλες που θα σας κάνουν να γελάσετε, άλλες «προφανείς» που όμως θα απορήσετε γιατί δεν τις σκεφτήκατε ποτέ, κάποιες με ύφος ποιητικό και άλλες αινιγματικές και μυστηριώδεις.
Στον πρόλογο η συγγραφέας εξηγεί πώς ξεκίνησε να γράφει καρκινικές φράσεις, ενώ στην εισαγωγή του Νικόλα Μάντζαρη ο αναγνώστης κάνει μια περιήγηση στον κόσμο και την ιστορία της καρκινικής γραφής, και διαβάζει στοιχεία για τις καρκινικές φράσεις σε άλλες γλώσσες, τους καρκινικούς αριθμούς και την καρκινική μουσική.

707 Καρκινικές φράσεις
...ένα παιχνίδι λέξεων...
Σοφία Σταμπολίτη
επιμέλεια: Νικόλας Μάντζαρης
εικονογράφηση: Σοφία Τζήμα, Περικλής Ιορδανίδης, Μυρσίνη Μανέτα, Ελευθερία Μάντζαρη
φωτογράφιση: Νικόλας Μάντζαρης
CaptainBook.gr
120 σελ.
Τιμή € 12,00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.