ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ II

ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ II

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει τη δεύτερη σειρά των Τετραδίων Κοινοβουλευτικού Λόγου, στην οποία περιλαμβάνονται κοινοβουλευτικές ομιλίες από τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Οι ομιλητές προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και υπήρξαν είτε αρχηγοί κομμάτων, είτε μέλη της κυβέρνησης, είτε απλοί βουλευτές.
Οι ομιλίες αφορούν ποικίλα θέματα: α) ζητήματα δικαιωμάτων, όπως η συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι (1864), και η συνταγματική κατοχύρωση της καθολικής ψηφοφορίας (1864)· β) εξωτερικής πολιτικής, όπως οι προσχωρήσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (1952) και στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες (1979)· γ) εσωτερικής πολιτικής, όπως η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (1913)· δ) κοινωνικά, όπως το αγροτικό ζήτημα και η μεταρρύθμιση του 1917, καθώς και η στράτευση των Ελληνίδων (1977)· ε) οικονομικά, όπως οι στρατηγικές οικονομικής ανάπτυξης και η υποτίμηση της δραχμής (1953). Ακόμη, παρουσιάζονται οι ομιλίες του Επαμεινώνδα Δεληγεώργη για τη συνταγματική θέση του Στέμματος (1964), του Ελευθέριου Βενιζέλου για τη λειτουργία της δημοκρατίας (1931), αλλά και του Ιωάννη Πασσαλίδη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (1958).
Οι παρουσιαζόμενες ομιλίες υπερβαίνουν την εποχή τους, παραμένοντας και σήμερα επίκαιρες. Παράλληλα, μας προσφέρουν μια εικόνα της Δημοκρατίας, όπου διαφαίνεται η διατήρηση της ταυτότητάς της μέσα από την ιστορική της εξέλιξη.

Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου ΙΙ Συλλογικό Ίδρυμα της Βουλής των ΕλλήνωνΤετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου ΙΙ
Συλλογικό
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων
42 σελ.
Τιμή € 50 η κασετίνα, € 6 το τομίδιο

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: