fbpx
Τα ψάρια του τόπου μας

Τα ψάρια του τόπου μας

Σκοπός της παρούσας έκδοσης είναι να συμβάλλει στην προβολή, στην ανάδειξη και στη διάσωση της σχέσης των ψαριών των ελληνικών θαλασσών με τους ψαράδες, τον τόπο και την κοινωνία στην οποία ζούσαν, μέσα από τα ονόματα τους, τον τρόπο ψαρέματος τους, την επεξεργασία και τη μαγειρική τους. Είναι, επίσης, να περιγράψει τον πλούτο και την πρωτοτυπία των ονομάτων των ψαριών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα ονόματα τα χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή για να χαρούν, να τραγουδήσουν, να αστειευτούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, όμως, θέλει να δείξει και τη σχέση των ανθρώπων διαφόρων τόπων στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, με συγκεκριμένα ψάρια, μέσα από τον τρόπο ψαρέματος, επεξεργασίας και μαγειρικής τους. Στην έκδοση αυτή, το κάθε ψάρι αντιμετωπίζεται σαν μία οντότητα ξεχωριστή, με τα δικά του χαρακτηριστικά και τη δική του προσωπικότητα. Ο τρόπος ψαρέματος του κάθε ψαριού δίνεται με απλό τρόπο, με αρκετή έμφαση στο πολιτιστικό στοιχείο και όχι τόσο σε τεχνικές λεπτομέρειες.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια και οι αναφορές στους παραδοσιακούς τρόπους μαγειρέματος του κάθε ψαριού. Οι συνταγές αυτές συνόδευαν και, εν μέρει, συνοδεύουν σημαντικές στιγμές της ζωής των ανθρώπων που, πολλές από αυτές, είχαν εορταστικό, τοπικό, εποχιακό και εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Τα ψάρια του τόπου μας
Συλλογικό έργο
εικονογράφηση: Αρτέον
Αρτέον Εκδοτική
198 σελ.
Τιμή € 25,00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.