fbpx
«Πατησίων 402 (χριστουγεννιάτικο διήγημα)» του Δημήτρη Φύσσα

«Πατησίων 402 (χριστουγεννιάτικο διήγημα)» του Δημήτρη Φύσσα

Όπου κράνος μοτοσικλετιστή σε κεφάλι ποδηλάτη

Στον Αχιλλέα Κυριακίδη

«Συγγραφέας νεκρός σε ληστεία

Τρίτη, 29.12.2020, 17.21 (updated)

Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι έπεσε προχτές Δευτέρα βράδυ στην οδό Πατησίων ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας, σε όχι πλήρως διευκρινισμένες συνθήκες.

Λεπτομερέστερα ο Φύσσας, 64 ετών, γυρνούσε σπίτι με το ποδήλατό του, όταν βρέθηκε σε ληστεία κοσμηματοπωλείου που ήταν σε εξέλιξη: στον αριθμό 402 της οδού Πατησίων, στο ύψος της πλατείας Κολιάτσου, τέσσερις ληστές με δυο μοτοσικλέτες και φορώντας κράνη, έχοντας ληστέψει το μεγάλο κοσμηματοπωλείο “Zenith” του κ. Θεόκλητου Μπαχλεμπέ, αντάλλασσαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο. Ενώ πολίτες έτρεχαν αλλόφρονες να σωθούν, οι ληστές διέφυγαν προς τα Άνω Πατήσια, με λεία της οποίας η αξία δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.

Ο Φύσσας ήταν το μόνο θύμα. Το πιθανότερο είναι να πυροβολήθηκε από την ΕΛΑΣ που πάνω στην ένταση τον θεώρησε ληστή, επειδή φορούσε κράνος μοτοσικλετιστή, υπάρχει όμως και η πιθανότητα να τον σκότωσε σφαίρα των κακοποιών. Η ιατροδικαστική και βαλλιστική έρευνα θα δώσουν την ακριβή απάντηση.

Ο άτυχος συγγραφέας είχε γράψει 23 βιβλία και εκατοντάδες άρθρα, σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή.

Ανακοινώσεις για το θάνατό του έβγαλαν η ΑΛΕΦ, η Ένωση των Άθεων, η Εταιρία Συγγραφέων, ο Σύλλογος “Αναγέννηση” περιοχής Κυπριάδη καθώς και οι συνάδελφοί του στην Athens Voice και στον Αθήνα 9,84.

Η κηδεία θα γίνει στο Δημοτικό Αποτεφρωτήριο Βοτανικού αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 3 το απόγευμα και θα είναι πολιτική.

(www.athinaikosminitor.com)»

 

Το διήγημα προέρχεται από το ανέκδοτο βιβλίο Αυτά και οι μετακομίσεις.

 

Ο Δημήτρης Φύσσας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Νεοελληνική Φιλολογία, Πολιτική Επιστήμη. Στην πιάτσα του ιδιωτικού τομέα με ποικίλα επαγγέλματα από το 1974. Σήμερα: συγγραφέας, δημοσιογράφος (Athens Voice, «Αθήνα 9,84»). Μέλος: ΑΛΕΦ, Ένωση των Άθεων, Εταιρία Συγγραφέων. 14 βιβλία εκδομένα, 3 συμμετοχές, 1 υπό έκδοση. Εκατοντάδες κείμενα σε φυσική και e-μορφή συν δεκάδες ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα βιβλίου, αθηναιολογικά, πολιτικά κλπ. Πρόσφατοι τίτλοι: Τραγούδια της φυλακής (συλλογή, εκδόσεις Gutenberg, 2017), Μουσείο λαογραφίας (επιστολική νουβέλα, εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2017).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ > ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
«Κήπος της λησμονιάς» του Τόντορ Π. Τόντοροβ

Μετάφραση από τα βουλγάρικα: Ζντράβκα Μιχάιλοβα Κατεβαίνουν τη βουνοπλαγιά, αποφεύγοντας τις λόχμες και τους θάμνους, που άπλωσαν κλωνάρια σαν σιαγόνες. Θάμνοι με ράμφη αντί για άνθη, σκελετοί δένδρων από τους οποίους...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ > ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
«Συγγραφική αγωνία» της Ελένης Λαδιά

Στην νεότητά μου ερχόσουν αυτοβούλως και πάντοτε με πρωτεϊκή μορφή. Έτσι, ποτέ δεν σε αναζήτησα ούτε σε περίμενα. Δεν ήταν όμως μόνον ο χρόνος σου άγνωστος αλλά προβληματική και η μορφή σου, που...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ > ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
«Χορεύτρια στον Παρθενώνα» του Πέτρου Γκάτζια

«Και τι έχετε να πείτε εσείς οι νέοι; Τι έχετε να διηγηθείτε; Κάποτε γίνονταν πράγματα. Υπήρχαν προσωπικότητες, γεγονότα. Είχες κάτι να αφηγηθείς σε κάποιον προτού αφήσεις αυτόν τον κόσμο. Τώρα,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.