A+ A A-

Δήμητρα Πυργελή: «Ταξίδεψε μαζί μου» κριτική της Σοφίας Γραμμόζη-Σωπίκη

Ταξίδεψε μαζί μου Δήμητρα Πυργελή Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλασόγλου, Μαρία Παγκάλου Λιβάνης


Σ’ ένα μικρό κομμάτι χαρτί, «κομμάτι εφημερίδας που κάποιος είχε κόψει αδέξια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας, βρίσκεται ο θησαυρός που βρήκε η κυρία Αθανασία του βιβλίου μας.

«Αν τα χέρια σου κρατήσουν απαλά τη γνώση
κι αν τα μάτια σου στοργικά τη συλλαβίσουν,
το φως της θα φωτίσει την καρδιά σου».

Ένας πολύτιμος θησαυρός για μας τους μικρούς και τους μεγάλους αναγνώστες είναι το νέο βιβλίο της Δήμητρας Πυργελή Ταξίδεψε μαζί μου.

Ήρωας του βιβλίου το μικρό χαρτί, που έχει μια μεγάλη επιθυμία: Να γνωρίσει τον κόσμο! Φίλος και βοηθός του ο άνεμος. Με αγάπη το αφήνει στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. Από εκεί μόνο του ανακαλύπτει ότι «ο κόσμος δεν είναι ένας, είναι πολλοί...».

Σταθμός αλλά και αφετηρία ο κόσμος των βιβλίων.

Ήρωας του βιβλίου το μικρό χαρτί, που έχει μια μεγάλη επιθυμία: Να γνωρίσει τον κόσμο! Φίλος και βοηθός του ο άνεμος. Με αγάπη το αφήνει στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. Από εκεί μόνο του ανακαλύπτει ότι «ο κόσμος δεν είναι ένας, είναι πολλοί...».«Πόσο τυχερός είναι ο κόσμος που ζει εδώ» μονολογεί. Από εκείνη τη στιγμή όλα αλλάζουν για το μικρό χαρτάκι. «Άκουγε μύθους, θρύλους, ιστορίες παλιές και καινούριες. Ταξίδεψε σ’ όλη τη γη».

Τρυφερή ιστορία, πολύ όμορφα γραμμένη, με λιτότητα και καθαρότητα στον λόγο και με μια διάχυτη διάθεση ανοιχτής πρόσκλησης σε μικρούς και μεγάλους να γίνουν συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι για να γνωρίσουν τον κόσμο. Η περιγραφή της γωνιάς της βιβλιοθήκης όμορφα δοσμένη από τη συγγραφέα. Η εικονογράφηση των Μιχάλη Βαλάσογλου και Μαρίας Παγκάλου με βάση έργα μεγάλων ζωγράφων συνοδεύει άψογα το κείμενο. Η έκδοση είναι τόσο όμορφα επιμελημένη, ώστε το βιβλίο γίνεται εργαλείο στα χέρια των αναγνωστών. Έξυπνη η σκέψη και η πραγματοποίηση του πλάνου που κάνει η συγγραφέας για τη γιορτή της φιλαναγνωσίας. Νιώθεις το κάλεσμα, τη βεβαιότητα πως οι χάρτινες αγκαλιές θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους που ποτέ δεν φανταστήκαμε.
Ταξίδεψε μαζί μου Δήμητρα Πυργελή Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλασόγλου, Μαρία Παγκάλου Λιβάνης

Το μικρό χαρτί νιώθει ευτυχισμένο σε κάθε αναγνωστική αγκαλιά και, πιστέψτε με: Πάντα κρατά τις υποσχέσεις του! Άλλη μια φορά η Δήμητρα Πυργελή μάς ταξιδεύει στον χώρο του παιδικού βιβλίου με την πένα της και τη γοητευτική της τεχνική.

Ταξίδεψε μαζί μου
Δήμητρα Πυργελή
Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλασόγλου, Μαρία Παγκάλου
Λιβάνης
32 σελ.
ISBN 978-960-14-3108-6
Τιμή: €8,90
001 patakis eshop

 

Διαβάστε επίσης
ΠΑΙΔΙΚΑ
Β. Κουτσιαρής, Γ. Διακομανώλης: «Χιονισμένη πλατεία» κριτική της Βερίνας Χωρεάνθη

Έχει πάντα επιπρόσθετο ενδιαφέρον όταν ένας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας είναι παράλληλα και εκπαιδευτικός και καταπιάνεται με θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά αλλά και την οικογένεια, κατ’...

ΠΑΙΔΙΚΑ
Κώστας Μάγος: «Ρόζα η ωραία θυμωμένη» κριτική της Ανθούλας Δανιήλ

Ρόζα η ωραία θυμωμένη, ναι, σωστά διαβάσατε, δεν είναι η Ωραία Κοιμωμένη του Σαρλ Περό ή του Τσαϊκόφσκι. Και μάλιστα δεν είναι καθόλου κοιμωμένη, ξύπνια είναι και διεκδικητική και πεισματάρα και νικήτρια στο τέλος. Τι...

ΠΑΙΔΙΚΑ
Γιώτα Λιβάνη: «Πάνω από όλα φαντασία» κριτική της Βερίνας Χωρεάνθη

Είναι άραγε εύκολο για ένα παιδί να κατανοήσει τη διαδικασία σύλληψης και συγγραφής μιας απλής ιστορίας με αρχή, μέση και τέλος; Το πρωτότυπο και χαριτωμένο βιβλίο της Γιώτας Λιβάνη Πάνω από όλα...

ΦΙΛΙΚΑ SITE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ)
11635 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.-FAX: 210-7212307
info@diastixo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

*  Το email σας:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest iconyoutube iconrss icon

Με την υποστήριξη του diastixo.gr - Designed by: artspr