Νεκτάριος Στελλάκης: «Το παράθυρό μας»
Το παράθυρό μας Νεκτάριος Στελλάκης Εικονογράφηση: Αλέξης Φραγκούλης Καλειδοσκόπιο

Νεκτάριος Στελλάκης: «Το παράθυρό μας»

Ο Νεκτάριος Στελλάκης, ένας έμπειρος και ευαισθητοποιημένος παιδαγωγός, γνώστης της παιδικής ψυχής, με το Παράθυρό μας μιλάει στο αναγνωστικό κοινό του για έναν διαφορετικό τρόπο θεώρησης και «ανάγνωσης» του κόσμου.

Απλά, κομψά, χωρίς εξάρσεις και περιττολογίες, ο Νεκτάριος Στελλάκης περνάει το μήνυμά του με τον καλύτερο και τον απλούστερο, κατανοητό, ευχάριστο τρόπο.

Το Παράθυρό μας είναι ένα συμπαθητικό, κομψό και φιλόδοξο βιβλίο, προσιτό από άποψη σχήματος και όγκου σε μικρά παιδικά χεράκια. Είναι καλογραμμένο, μικρών διαστάσεων, και σκοπεύει στο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σχετικά με το τι σημαίνει να υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο / βιβλιόκηπος αποκλειστικά για παιδιά στην καρδιά μιας επαρχιακής πόλης, ένας χώρος που υπήρξε η ανάσα, η χαρά των παιδιών, μια όαση για τους διψασμένους οδοιπόρους της γνώσης.

Το αγαπημένο μου στέκι στο κέντρο της πόλης
είναι ένα βιβλιοπωλείο για παιδιά.
Ένας χώρος πολύ φιλόξενος.
Εκεί μένεις όση ώρα θέλεις ξεφυλλίζοντας
τα βιβλία για να γνωριστείς μαζί τους.
Κάθε βιβλίο σε προσκαλεί να το ανοίξεις
και να ταξιδέψεις, να γνωρίσεις, να μάθεις.

Ο καλός συγγραφέας αναφέρεται με πολλή συγκίνηση και νοσταλγία στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, που για αρκετά χρόνια ήταν ένας υπέροχος χώρος ο οποίος συγκέντρωνε το ενδιαφέρον του κόσμου τόσο με τα ωραία βιβλία όσο και με τις σημαντικές δραστηριότητες που γίνονταν εκεί.

Ο ίδιος πήγαινε πρώτα με τον ένα γιο του, που τον μύησε από πολύ νωρίς στα όμορφα μυστικά και στις μεγάλες εκπλήξεις που κρύβουν τα βιβλία, φέρνοντάς τον σ’ επαφή με τα όμορφα εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά, τα γεμάτα τρυφερές ιστορίες, και στη συνέχεια ο μεγαλύτερος γιος του έφερε και τον δεύτερο γιο, το αδερφάκι του, σ’ επαφή με το «πάνινο» βιβλίο από τα γεννοφάσκια του! Γιατί από την κούνια του έπρεπε να βλέπει «το παράθυρό μας» ανοιχτό στον απέραντο κόσμο. Με τον καιρό, κουβαλώντας βιβλία στο σπίτι, έφτιαξαν και στο σπίτι τους ένα μεγάλο πολύχρωμο παράθυρο με βιβλία.

Όμως τα πράγματα στη ζωή δεν είναι σταθερά. Έρχονται δύσκολοι καιροί και τότε πολλά πράγματα αλλάζουν. Εκεί που άλλοτε ήταν η χαρά της ζωής, τώρα δεν υπάρχει παρά ερήμωση και θλίψη. Στη θέση του βιβλιοπωλείου που ήταν φτιαγμένο για τα παιδιά, ένας χαρούμενος χώρος όπου μάθαιναν διασκεδάζοντας, τώρα υπάρχει ένα κενό. Και βλέπεις και κατανοείς, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι της καταστροφής, τι σημαίνει να κλείνει ένα τέτοιο βιβλιοπωλείο που για κάποια χρόνια ήταν το κέντρο διαφέροντος του βιβλιόφιλου κοινού της πόλης του συγγραφέα.

Με το κλείσιμο βιβλιοπωλείων κλείνουν πολλά παράθυρα για τη θέαση του περιβάλλοντος κόσμου. Απλά, κομψά, χωρίς εξάρσεις και περιττολογίες, ο Νεκτάριος Στελλάκης περνάει το μήνυμά του με τον καλύτερο και τον απλούστερο, κατανοητό, ευχάριστο τρόπο.

Σημαντική είναι και η συμβολή του χαρισματικού εικονογράφου Αλέξη Φραγκούλη που με τον δικό του, ιδιότυπο τρόπο δίνει τη δική του διάσταση στο κείμενο, ζωγραφώντας χαρακτηριστικές φιγούρες από τη μυθολογία και σκηνές από τον καθημερινό βίο των παιδιών σε σχέση με το βιβλίο και την ανάγνωση.

Το παράθυρό μας
Νεκτάριος Στελλάκης
Εικονογράφηση: Αλέξης Φραγκούλης
Καλειδοσκόπιο
32 σελ.
ISBN 978-960-471-090-4
Τιμή: €8,50
001 patakis eshop


 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Rébecca Dautremer: «Το δάσος που κοιμόταν»

Αλληγορικό το καινούριο βιβλίο της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ. Συμβολικό μα και γήινο, χοϊκό, συγχρόνως απογειώνεται σαν σε προγραμματισμένη διαδρομή για τόπους όπου μόνο τα σπάνια όνειρα κατοικούν. Το Δάσος που...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: