fbpx
Πασχαλινές προτάσεις για τους μικρούς αναγνώστες

Πασχαλινές προτάσεις για τους μικρούς αναγνώστες

επιμέλεια: Ράνια Μπουμπουρή

Το Πάσχα προσφέρει πάντα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να περιπλανηθούν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου στον κόσμο των βιβλίων. Ιδιαίτερα για τους μικρούς αναγνώστες, κυκλοφορούν πολλά και ωραία βιβλία με πασχαλινές ιστορίες ή δραστηριότητες που σχετίζονται με την πασχαλινή περίοδο. Ας δούμε μερικά από αυτά.

 

Βάφουμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά! Σοφία Παράσχου

Βάφουμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά!
Μια αξέχαστη εμπειρία περίμενε αυτό το Πάσχα τη Νεφέλη και τον μικρό της αδελφό, τον Αλέξανδρο. Θα έβαφαν οι ίδιοι τα πασχαλινά αυγά με τη βοήθεια της γιαγιάς, της μαμάς, του μπαμπά και της θεία Έφης, που ήταν και ζωγράφος! Πόσα πράγματα έμαθαν για το βάψιμο των αυγών, τι όμορφα χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων έφτιαξαν! Καθένας στην οικογένεια είχε να τους πει ένα μυστικό για τη βαφή των αυγών και όταν τέλειωσαν και τα ταίριαξαν μέσα στο καλαθάκι, είπαν ευχαριστημένα: «Βάψαμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά!»

Βάφουμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά!
Σοφία Παράσχου
εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου
Ψυχογιός
46 σελ.
Τιμή € 6,60  βρες το εδώ.

 

Έθιμα και ιστορίες του Πάσχα Μίνωας

Έθιμα και ιστορίες του Πάσχα
Το Πάσχα, η ομορφότερη γιορτή της χριστιανοσύνης, γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Διαβάστε τα πιο ξεχωριστά έθιμα του τόπου μας, τα πιο συγκινητικά πασχαλινά διηγήματα και διασκεδάστε με τις δραστηριότητες αυτού του υπέροχου βιβλίου.

Έθιμα και ιστορίες του Πάσχα
Μίνωας
32 σελ.
Τιμή € 4,90  βρες το εδώ.

 

 

 

 

 

Ελληνικό Πάσχα ΨυχογιόςΕλληνικό Πάσχα
Πάσχα και Λαμπρή, χαίρονται οι λαγοί! Και όχι μόνο οι λαγοί. Αλλά και τα παιδιά. Γιατί Πάσχα σημαίνει κόκκινα αυγά, πεντανόστιμα τσουρέκια, μοσχομυριστή μαγειρίτσα, λαμπάδες και δώρα. Και κυρίως, Πάσχα σημαίνει τη θυσία του Ιησού και την Ανάστασή Του. Δέκα συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου περιγράφουν μέσα από τις ιστορίες τους το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα.

Ελληνικό Πάσχα
Μάνος Βενιέρης, Αντωνία Βιταλιώτου-Σέττα, Έλλη Γιαννοπούλου, Γλυκερία Γκρέκου, Ασπασία Κατσούλη-Συμεώνογλου, Χριστίνα Κόλλια, Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Λούλα Παπιδάκη-Πιπίνη, Γιάννης Ρεμούνδος, Φράνση Σταθάτου ‖ εικονογράφηση: Μις Μόλυβ
Ψυχογιός
114 σελ.
Τιμή € 8,80  βρες το εδώ.

 

Η Ανάσταση του Χριστού Φίλιππος Μανδηλαράς εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια Εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΗ Ανάσταση του Χριστού
Μια σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.

Η Ανάσταση του Χριστού
Φίλιππος Μανδηλαράς
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
36 σελ.
Τιμή € 7,94  βρες το εδώ.

 

Η Βίβλος σε κόμικς Toni Matas απόδοση: Άννα Σουμέκα σχέδια: Picanyol χρώματα: Carlos Royas Ελληνική Βιβλική ΕταιρίαΗ Βίβλος σε κόμικς
Παρότι η Αγία Γραφή είναι το βιβλίο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία σε ολόκληρο τον κόσμο και ασκεί την ευεργετική επιρροή της στους αναρίθμητους αναγνώστες της σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και τις διαλέκτους της γης, υπάρχουν ωστόσο αρκετοί άνθρωποι που δεν έτυχε να την έχουν διαβάσει ακόμη. Η Βίβλος σε κόμικς, μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες της, ζωντανεύει τη βιβλική αφήγηση φέρνοντας κοντά μας γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Εδώ ο αναγνώστης δεν θα έρθει σε επαφή με φανταστικούς σούπερ ήρωες που μάχονται το Κακό, αλλά με πραγματικούς ανθρώπους που τους συνάντησε ο Θεός για να τους φανερώσει το σχέδιο της σωτηρίας για όλη την ανθρωπότητα.

Η Βίβλος σε κόμικς
Toni Matas ‖ απόδοση: Άννα Σουμέκα ‖ σχέδια: Picanyol ‖ χρώματα: Carlos Royas
Ελληνική Βιβλική Εταιρία
168 σελ.
Τιμή € 12,00  βρες το εδώ.

 

Η ιστορία του Πάσχα Katherine Sully μετάφραση: Κατερίνα Σέρβη εικονογράφηση: Simona Sanfilippo ΠατάκηςΗ ιστορία του Πάσχα
Γιατί το Πάσχα είναι μια τόσο μεγάλη γιορτή; Διάβασε την ιστορία της Σταύρωσης, της Ανάστασης και της Ανάληψης και μάθε ποιο ήταν το ελπιδοφόρο μήνυμα του Ιησού στους ανθρώπους. Οι Πρώτες μου Ιστορίες από τη Βίβλο: μια υπέροχη λιλιπούτεια εκδοχή της Καινής Διαθήκης, με ευφάνταστες, πολύχρωμες εικόνες και μικρά αλλά γεμάτα νοήματα κείμενα.

Η ιστορία του Πάσχα
Katherine Sully
μετάφραση: Κατερίνα Σέρβη ‖ εικονογράφηση: Simona Sanfilippo
Πατάκης
24 σελ.
Τιμή € 4,90  βρες το εδώ.

 

Η πρώτη μου Βίβλος Ιστορίες της Βίβλου για πολύ μικρά παιδιά Cecilie Olesen εικονογράφηση: Gustavo Mazali Ελληνική Βιβλική ΕταιρίαΗ πρώτη μου Βίβλος
Τώρα τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να έχουν τη δική τους Βίβλο. Σε εύχρηστο σχήμα, θα μπορούν να τη μεταφέρουν εύκολα και θα ενθουσιαστούν με τις όμορφες εικόνες της και τις βιβλικές ιστορίες σε απλή γλώσσα. Περιέχει γνωστές ιστορίες της Βίβλου από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη.

Η πρώτη μου Βίβλος
Ιστορίες της Βίβλου για πολύ μικρά παιδιά
Cecilie Olesen ‖ εικονογράφηση: Gustavo Mazali
Ελληνική Βιβλική Εταιρία
61 σελ.
Τιμή € 9,17  βρες το εδώ.


 

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά Χρυσάνθη Καραΐσκου εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής ΔιάπλασηΟ λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά
Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει;

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά
Χρυσάνθη Καραΐσκου
εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής
Διάπλαση
32 σελ.
Τιμή € 12,00  βρες το εδώ.

 

Πασχαλινά διηγήματα Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης επιμέλεια: Ελπίς Μ. Σκαρδάση-Διονυσίου εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης ΜίνωαςΠασχαλινά διηγήματα
Οι θρησκευτικές αναμνήσεις «ενός παπαδόπαιδου γεμάτου θύμησες, ενός συγγραφέα γεμάτου πίστη». Ανέμελα παιδιά, ψαράδες, γιαλοί και σοκάκια, εκκλησίες, μανιασμένα κύματα, γραφικά ξωκλήσια και ο συγγραφέας να αναζητά παντού τον άνθρωπο, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απλότητα, ομορφιά και καλοσύνη. Τα πιο τρυφερά, τα πιο αγαπημένα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Διηγήματα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά, χωρίς περικοπές, σε ένα υπέροχο γιορτινό βιβλίο!

Πασχαλινά διηγήματα
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
επιμέλεια: Ελπίς Μ. Σκαρδάση-Διονυσίου ‖ εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης
Μίνωας
159 σελ.
Τιμή € 8,00  βρες το εδώ.


 

Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα Χρυσάνθη Καραΐσκου εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής ΔιάπλασηΤο αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα
Πλησιάζει το Πάσχα και τα αυγά είναι χαρούμενα. Υπάρχει όμως ένα αυγό που είναι πολύ στεναχωρημένο. Δεν αγαπάει το κόκκινο χρώμα και δε θέλει να το βάψουν. Πλησιάζει η ώρα για να μπει στην κατσαρόλα με το κόκκινο χρώμα. Κλαίει φωνάζει και απειλεί. Υπερασπίζεται τη διαφορετικότητά του, ώσπου καταλαβαίνει τι σημαίνει να είναι ένα αυγό σαν όλα τ' άλλα.

Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα
Χρυσάνθη Καραΐσκου
εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής
Διάπλαση
26 σελ.
Τιμή € 12,00  βρες το εδώ.

  

 

 

5 πασχαλινά αυγά μετάφραση: Άννα Κοντολέων εικονογράφηση: Anne Mussenbrock Πατάκης5 πασχαλινά αυγά
1, 2, 3, ποιος θα πάρει τα πασχαλινά αυγά; Πέντε πολύχρωμα αυγά και αστεία στιχάκια – μετρήστε τα και διαβάστε τα παρέα με τα παιδιά σας! Μια πανέμορφη πασχαλινή ιστορία για όλη την οικογένεια.

5 πασχαλινά αυγά
μετάφραση: Άννα Κοντολέων ‖ εικονογράφηση: Anne Mussenbrock
Πατάκης
14 σελ. ‖ Τιμή € 9,70  βρες το εδώ.

Ήρθε η Πασχαλιά, βάψτε κόκκινα αυγά Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα εικονογράφηση: Θανάσης Δήμου ΠατάκηςΉρθε η Πασχαλιά, βάψτε κόκκινα αυγά
Θέλεις να μάθεις τα πάντα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα; Στο βιβλίο αυτό θα βρεις ήθη και έθιμα του λαού μας αλλά και πολλά παιχνίδια, κατασκευές, ποιήματα και συνταγές για τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Ήρθε η Πασχαλιά, βάψτε κόκκινα αυγά
Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα
εικονογράφηση: Θανάσης Δήμου
Πατάκης
32 σελ.
Τιμή € 5,90  βρες το εδώ.

 

 

 

 

Πάσχα με τον Χρήστο Χρήστος Δημόπουλος εικονογράφηση: Χρήστος Δημόπουλος ΨυχογιόςΠάσχα με τον Χρήστο
Μύρισε Άνοιξη, το Πάσχα πλησιάζει, αρχίζουν οι διακοπές, ώρα να παίξουμε και να διασκεδάσουμε! Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πασχαλιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις χαρμόσυνες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης. Φτιάξτε λαγουδάκια, αβγά, λαμπάδες και καλαθάκια! Λύστε το σταυρόλεξο, αποκαλύψτε την κρυμμένη εικόνα, χρωματίστε το λαγουδάκι, βρείτε τις διαφορές!

Πάσχα με τον Χρήστο
Χρήστος Δημόπουλος
εικονογράφηση: Χρήστος Δημόπουλος
Ψυχογιός
56 σελ.
Τιμή € 7,70  βρες το εδώ.

 

Πασχαλινές δραστηριότητες με τα στρουμφάκια ΜεταίχμιοΠασχαλινές δραστηριότητες με τα στρουμφάκια
Το βιβλίο περιλαμβάνει εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες, οι οποίες, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, ικανοποιούν βασικούς παιδαγωγικούς στόχους.

Πασχαλινές δραστηριότητες με τα στρουμφάκια
Μεταίχμιο
48 σελ.
Τιμή € 5,50  βρες το εδώ.

 

 

 

 

 

 

Πασχαλινές ζωγραφιές ΜίνωαςΠασχαλινές ζωγραφιές
Ας υποδεχθούμε το Πάσχα χρωματίζοντας αυγά, λαγουδάκια, λουλούδια και κοτοπουλάκια! Διασκέδασε όπου και αν πας παίρνοντας μαζί σου αυτό το γιορτινό τσαντάκι.

Πασχαλινές ζωγραφιές
Μίνωας
56 σελ.
Τιμή € 4,90  βρες το εδώ.

 

Το Πάσχα της Χαράς Φύλλα δραστηριοτήτων για το νηπιαγωγείο Κατερίνα Χριστόγερου ΜεταίχμιοΤο Πάσχα της Χαράς
Ένα ευχάριστο πασχαλινό βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων από όλες τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινές κατασκευές.
- Να γνωρίσουν τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη και τους αριθμούς.
- Να κατανοήσουν τις έννοιες του χώρου και του χρόνου (Άνοιξη).
- Να αναπτύξουν δεξιότητες προφορικού και γραπτού λόγου.
- Να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη λεπτή κινητικότητα και τη φαντασία τους.
- Να κατανοήσουν απλές και εύκολες οδηγίες.
- Να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τη ζωγραφική και το παιχνίδι.
- Να κατανοήσουν το μήνυμα των γιορτών του Πάσχα.

Το Πάσχα της Χαράς
Φύλλα δραστηριοτήτων για το νηπιαγωγείο
Κατερίνα Χριστόγερου
Μεταίχμιο
80 σελ.
Τιμή € 6,60  βρες το εδώ.

 

Χρωματίζω μέσα από τη γραμμή – Πάσχα 1 εικονογράφηση: Nadine Piette ΠατάκηςΧρωματίζω μέσα από τη γραμμή – Πάσχα 1
Πόσο χαίρομαι που μπορώ να χρωματίζω σαν μεγάλο παιδί! Αυτές οι ανάγλυφες γραμμές με βοηθάνε να μη βγαίνω από τα περιγράμματα. Οι εικόνες μου τώρα είναι τέλειες!

Χρωματίζω μέσα από τη γραμμή – Πάσχα 1
εικονογράφηση: Nadine Piette
Πατάκης
48 σελ.
Τιμή € 4,40  βρες το εδώ.

 

Χρωματίζω μέσα από τη γραμμή – Πάσχα 2 εικονογράφηση: Nadine Piette ΠατάκηςΧρωματίζω μέσα από τη γραμμή – Πάσχα 2
Πόσο χαίρομαι που μπορώ να χρωματίζω σαν μεγάλο παιδί! Αυτές οι ανάγλυφες γραμμές με βοηθάνε να μη βγαίνω από τα περιγράμματα. Οι εικόνες μου τώρα είναι τέλειες!

Χρωματίζω μέσα από τη γραμμή – Πάσχα 2
εικονογράφηση: Nadine Piette
Πατάκης
48 σελ.
Τιμή € 4,40  βρες το εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Lucia Giustini: «Ο βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο»

«Πριν από πολύ καιρό, βασίλευε ένας βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο…» Έτσι αρχίζει το βιβλίο της Ιταλίδας συγγραφέα Λουτσία Τζιουστίνι, σε εικονογράφηση του Σάντρο Ναταλίνι, που μας φέρνουν...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Μαρίζα Ντεκάστρο: «Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα»

Το κάθε νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Και όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και για τη μορφή του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το βιβλίο είναι και αντικείμενο, το οποίο, αν είναι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.