ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑτης Γιώτας Φώτου

 

ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΓΗ
Σε αντίθεση με τα παιδιά, οι μεγάλοι δεν πιστεύουν στον Αϊ-Βασίλη, άρα κατ' επέκταση έχουν χάσει την ελπίδα για το όνειρο, το παραμύθι και τη μαγεία. Μπορεί αυτό να αλλάξει; Μπορεί ένας ενήλικας να ανακτήσει την πίστη του στα θαύματα; Το βιβλίο του Βασίλη Κουτσιαρή με τίτλο Βράδυ στη γη κινείται πάνω σ' αυτόν τον άξονα, αφού ο ήρωας πατέρας δεν πιστεύει στον Αϊ-Βασίλη. Ο συγγραφέας μπλέκοντας τον ρεαλισμό με τη φαντασία παρουσιάζει μια ευχάριστη και τρυφερή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Αϊ-Βασίλη που απευθύνεται σε παιδιά 3-6 ετών. Τίποτα το διαφορετικό από όσα τα ίδια τα παιδιά ξέρουν για τον Αϊ-Βασίλη (έλκηθρο, καμινάδα, κουραμπιέδες, δώρα, υποχρεώσεις), αφού στην ηλικία αυτή τα παιδιά έχουν την ανάγκη να βρεθούν σε κόσμο που αναγνωρίζουν. Το βιβλίο κλείνει με τη φράση «Του χρόνου πάλι», αφήνοντας μια γλυκιά υπόσχεση. Πολύ όμορφη η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου.

Βράδυ στη γη Βασίλης Κουτσιαρής εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου Κόκκινη Κλωστή ΔεμένηΒράδυ στη γη
Βασίλης Κουτσιαρής
εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
36 σελ.
Τιμή € 10,90

 

 

 

ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Ένα δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, με τίτλο Άι Βασίλης της χρονιάς, έρχεται δίπλα στο πρώτο. Ο Βασίλης Κουτσιαρής εδώ συνυπογράφει με τον Γιάννη Διακομανώλη. Μια συνεργασία που καλά κρατεί εδώ και χρόνια κι υφίσταται πέρα από τη συγγραφή και σε άλλες ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν στην παιδική λογοτεχνία. Δύο συγγραφείς –εκπαιδευτικοί και οι δυο στην Κω– οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματικά παρουσιάσει σοβαρό έργο με τη λέσχη ανάγνωσης και το βραβευμένο ιστολόγιο «Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου». Το δεύτερο βιβλίο κινείται επίσης στον ίδιο άξονα, ωστόσο εδώ ο ενήλικας πείθεται, δίνει ανοχή, επιστρέφει στο όνειρο, ζει τη μαγεία δίπλα στον γιο του. Κι εδώ ο ρεαλισμός συναντά το παραμύθι, κι εδώ έχουμε τον ίδιο ήρωα, τον Αϊ-Βασίλη, αλλά μεγαλύτερη πλοκή, αφού το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. Ο δήμαρχος, ένας αγώνας ανάμεσα στους ψεύτικους Άγιους Βασίληδες που κάθε παιδί συναντά τις ημέρες των γιορτών, ένας στόχος, μια ξεχασμένη ευχή που έρχεται να εκπληρωθεί ύστερα από χρόνια και η παραδοχή ότι την πίστη στα θαύματα μπορεί να τη φέρει πίσω η αγάπη. Ο αναγνώστης βρίσκεται αρχικά μέσα σε γνωστό περιβάλλον –πραγματικότητα– για να μπει στη συνέχεια στον κόσμο των ονείρων, τόσο δεμένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη είναι άψογα δεμένη με το θέμα.

Άι Βασίλης της χρονιάς Βασίλης Κουτσιαρής, Γιάννης Διακομανώλης εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη Κόκκινη Κλωστή ΔεμένηΆι Βασίλης της χρονιάς
Βασίλης Κουτσιαρής, Γιάννης Διακομανώλης
εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
36 σελ.
Τιμή € 10,90

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: