fbpx
Σοφία Μαντουβάλου: «Το φουστάνι με τις πεταλούδες»

Σοφία Μαντουβάλου: «Το φουστάνι με τις πεταλούδες»

Η Σοφία Μαντουβάλου, έτσι όπως μας έχει συνηθίσει στα τριάντα και πλέον χρόνια της προσφοράς της στην παιδική λογοτεχνία, διαλέγει και τούτη τη φορά έναν ιδιαίτερο όσο και πρωτότυπο τρόπο να προσεγγίσει τις παιδικές ψυχές, αλλά και τις «μεγάλες».

Πάνω σε ένα φουστάνι κοριτσιού θα βρουν καταφυγή πεταλούδες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Πεταλούδες σε όλα τα χρώματα και όλες τις διαλέκτους. Πεταλούδες ψυχές της αγάπης. Άλλες θα βρεθούν εκεί τυχαία. Άλλες κυνηγημένες από δεινά, πόλεμο, φωτιά, πείνα, φτώχεια… ή και απλώς για τουρισμό. Νιώθουν όμως πως επάνω στο φουστάνι τις προσκαλεί μια αδελφή ψυχή, που δεν κλείνει τα «σύνορά της» στο διαφορετικό, αλλά μαγνητίζει με τη δύναμη της δικής της αγάπης την ψυχή του άλλου, από όποιο μέρος του πλανήτη και αν προέρχεται. Το φουστάνι γίνεται ένας παγκόσμιος κήπος ανταλλαγής συναισθημάτων, κουλτούρας, σκέψης, ηθικής τάξης και πολιτισμού.

Μέσα από το βιβλίο Το φουστάνι με τις πεταλούδες, η Σοφία Μαντουβάλου μιλάει για την παγκοσμιοποίηση και τις διαπολιτισμικές αξίες όχι όπως τη θέλουν τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά όπως την επιθυμούν οι λαοί. Η Μαντουβάλου, «ασύνορη» η ίδια και πολίτης του κόσμου, καταργεί την ξενοφοβία και τις ρατσιστικές αντιλήψεις. Στήνει το «παρθένο» σκηνικό της πάνω σε ένα ροζ φουστάνι, έναν κήπο αθωότητας, ονείρου και φαντασίας, και δημιουργεί το όραμα μιας κοινωνίας των λαών.

«Είμαστε τόσο διαφορετικές, αλλά και τόσο ίδιες οι ψυχές της αγάπης», έκρυψε τη σκέψη της στο μυστικό κουκούλι η Μυρτώ…

Και μ’ ετούτο το παγκόσμιο βιβλίο η Σοφία Μαντουβάλου αποδεικνύει πως η υποψηφιότητά της για το Βραβείο Άντερσεν δεν ήρθε καθόλου τυχαία.

 

Το φουστάνι με τις πεταλούδες
Σοφία Μαντουβάλου
εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
Μεταίχμιο
Τιμή € 6,60

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Lucia Giustini: «Ο βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο»

«Πριν από πολύ καιρό, βασίλευε ένας βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο…» Έτσι αρχίζει το βιβλίο της Ιταλίδας συγγραφέα Λουτσία Τζιουστίνι, σε εικονογράφηση του Σάντρο Ναταλίνι, που μας φέρνουν...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Μαρίζα Ντεκάστρο: «Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα»

Το κάθε νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Και όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και για τη μορφή του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το βιβλίο είναι και αντικείμενο, το οποίο, αν είναι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.