fbpx
Γεωργία Παπαλυμπέρη, Κωνσταντίνα Μόσχου: «Όλα για τη ζωή μου»

Γεωργία Παπαλυμπέρη, Κωνσταντίνα Μόσχου: «Όλα για τη ζωή μου»

Το 2011, κυκλοφόρησε το αστυνομικό μυθιστόρημα Αγάπησα τον δολοφόνο μου με κεντρικό θέμα τη φιλία, τον έρωτα και το έγκλημα, το οποίο γράφτηκε από τη Γεωργία Παπαλυμπέρη και την Κωνσταντίνα Μόσχου. Η επιτυχία του ώθησε τις δύο συγγραφείς να συνεχίσουν την προσπάθεια και τώρα εμφανίζονται με ένα νέο μυθιστόρημα, που δείχνει πως έχουν κάνει σπουδαία πρόοδο από λογοτεχνική άποψη.

Κεντρικοί ήρωες στο Όλα για τη ζωή μου είναι ο Ιάσονας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, και οι δυο σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του, η Ζωή, σύζυγός του, και η Μάγδα, κόρη του από τον πρώτο του γάμο. Όταν ο Ιάσων πέφτει θύμα απαγωγής, πολλοί άνθρωποι, εκτός από τη Ζωή και τη Μάγδα, εμπλέκονται στην υπόθεση, θέλοντας να τον βοηθήσουν να απελευθερωθεί. Πρώτος, ο Τζίμης, ο εραστής της Μάγδας, δεύτερος ο Άγγελος, ο φίλος της Ζωής. Υπάρχει επίσης ο Ζαφείρης ή Ζαχαρίας, που βοηθάει τη Μάγδα στην έρευνά της σχετικά με τον πατέρα της, καθώς και η Νάσια, η πεθαμένη μητέρα της Μάγδας, γύρω από τη ζωή της οποίας είχαν στηθεί παγίδες. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι, όπου κρύβονται πολλά οικογενειακά μυστικά του Ιάσονα.

Στην ουσία, οι δύο συγγραφείς θέλουν να μιλήσουν για τις δυο γυναίκες, οι οποίες δρουν ανταγωνιστικά, θεωρεί η μια την άλλη εχθρό της, και η καθεμιά υποψιάζεται πως η αντίπαλός της εκμεταλλεύεται τον Ιάσονα από υστεροβουλία. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, βγαίνουν στη φόρα τα κρυμμένα μυστικά, οι έρωτες που πληγώνουν ή καταστρέφουν, η αντιφατικότητα των χαρακτήρων, οι εκβιασμοί, οι άνομες συναλλαγές, οι άγνωστες πλευρές της προσωπικότητας των ηρώων. Όλοι παίζουν παιχνίδια εναντίον κάποιων άλλων. Τελικά, φαίνεται πως το χρήμα είναι αυτό που καθορίζει τις πράξεις των ανθρώπων και όχι τα αισθήματα, που υπάρχουν μεν, κι ενίοτε είναι πολύ έντονα, αλλά δεν οδηγούν στο έγκλημα. Και, βέβαια, όπως συμβαίνει στα κλασικά αστυνομικά μυθιστορήματα, από την εποχή της Άγκαθα Κρίστι μέχρι σήμερα, κι εδώ, στο Όλα για τη ζωή μου, οι κακοί στο τέλος τιμωρούνται σύμφωνα με την παράδοση: δεν τους σώζει τίποτα.

Όλα για τη ζωή μου
Γεωργία Παπαλυμπέρη, Κωνσταντίνα Μόσχου
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
386 σελ.
Τιμή € 15,50


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.