ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ κριτική της Ελένης Λιντζαροπούλου

Όπλο του είναι η ιστορία αυτή καθεαυτή και ο λόγος. Απλός, ειλικρινής, άμεσος, εξαιρετικά ευθύς και σαφής και ουδέποτε βαρετός.
Η γραφή, κλιμακούμενη, μας γνωρίζει βήμα βήμα πρώτα και κύρια τον πρωταγωνιστή, τον ίδιο δηλαδή τον συγγραφέα. Έναν άνθρωπο με εξαιρετικό χιούμορ, που το διατηρεί ζωντανό ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Ο χαρακτήρας του μαχητή, του θετικά πεισματάρη και ακούραστου, ξεδιπλώνεται άλλοτε γλαφυρά, άλλοτε συγκινητικά, άλλοτε αστεία, στις σελίδες και στα περιστατικά της ζωής. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι ο συγγραφέας βλέπει μέσα στις δυσκολίες αυτό που λέει ο λαός: «κάθε εμπόδιο για καλό», ό,τι κι αν του συμβαίνει. Μέσα σε κάθε αναποδιά ανακαλύπτει το «ευτυχές» της συγκυρίας, μέσα σε κάθε ματαίωση καταφέρνει και βλέπει το θετικό. Είναι ένας άνθρωπος που δοξάζει τη ζωή για τα δώρα της και αυτό ακριβώς αποτυπώνει και στις σελίδες του βιβλίου του. Ενός βαθύτατα συγκινητικού βιβλίου, με σκηνές και περιγραφές στις οποίες καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τις δικές του ταυτίσεις. Στις γραμμές του ο συγγραφέας αποτυπώνει με εξαιρετική ευγένεια, απλότητα, καθαρότητα και λεπτότητα και φυσικά, όπου χρειάζεται, με ωμή ειλικρίνεια, όλα όσα έζησε και όλα όσα πέρασε ώστε να μπορεί σήμερα να χαίρεται τη ζωή. Τη διάγνωση, τα εμπόδια, τα προβλήματα, τις σχέσεις με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους, τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει κανείς από τον εαυτό του και τους άλλους. Παράλληλα, η αγαπημένη ομάδα, οι φίλοι, οι σύντροφοι, το κόμμα, η οικογένεια, ο αθλητισμός... όλα όσα ο συγγραφέας τιμά, αγαπά και έχει ανάγκη, πρωταγωνιστούν εξίσου, μη σας πω και περισσότερο, στις σελίδες του βιβλίου και δεν αφήνουν το σοβαρό πρόβλημα της καρδιάς να μας βγάλει από το κλίμα ελπίδας και ανάτασης.

Η ευγνωμοσύνη προς την οικογένεια του δότη του και παράλληλα ο σεβασμός προς το ίδιο το δώρο είναι σημεία που λάμπουν ξεκάθαρα κάθε στιγμή της ανάγνωσης. Όμως η σκέψη όσων ακόμη είναι στη λίστα αναμονής δεν αφήνει τον συγγραφέα να ησυχάσει. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το βιβλίο γράφτηκε κυρίως γι' αυτούς, για όλους όσοι θα χρειαστεί να μεταμοσχευθούν αλλά και για όλους όσοι έχουν στο μυαλό τους παρανοήσεις και φόβους. Χωρίς διδακτισμούς, μεταφέρει το μήνυμα της μετάβασης από τον θάνατο στη ζωή και, πιστέψτε με, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνει.

Διαβάζοντας το βιβλίο θα διαπιστώσουμε ότι αν κρίνεται η παιδεία, η ευαισθησία, η κουλτούρα αλλά και οι υποδομές ενός λαού από το ζήτημα της δωρεάς οργάνων, τότε είμαστε πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτό το δεδομένο μπορούμε να το αλλάξουμε. Η γνωριμία με την ιστορία του Πέτρου Κακολύρη είναι ένα πρώτο βήμα.

Να σημειώσουμε ότι 1€ από την πώληση κάθε αντιτύπου πηγαίνει για την ενίσχυση του Συλλόγου Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων «Συνεχί-ζω».

1-patakis-linkΗ ιστορία της καρδιάς μου
Το χρονικό μιας μεταμόσχευσης
Πέτρος Κακολύρης
Εύμαρος
148 σελ.
Τιμή € 12,00


 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΔΙΑΦΟΡΑ
Μιχάλης Γαλανάκης, Αναστάσιος Σταλίκας: «Ευτυχία τώρα!»

Διδάσκεται η ευτυχία; Οι καθηγητές ψυχολογίας Μιχάλης Γαλανάκης και Αναστάσιος Σταλίκας ισχυρίζονται πως ναι, και την άποψή τους τεκμηριώνουν με το βιβλίο τους Ευτυχία τώρα! – Η δύναμη των θετικών...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΔΙΑΦΟΡΑ
Γιάννης Καραμήτσιος: «Θεσσαλονίκη: 100 μικρές ιστορίες»

Ήταν η εποχή που ο 19χρονος Νίκος Παπάζογλου αντικαθιστούσε τον Πασχάλη Αρβανιτίδη στους Ολύμπιανς, ωσότου ο δεύτερος να τελειώσει τη θητεία του, και τραγουδούσε επί έναν χρόνο στο club Χαβάη, η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: