Χρ. Δ. Αντωνίου

Χρ. Δ. Αντωνίου

Χρ. Δ. ΑντωνίουΟ Χρήστος Δ. Αντωνίου είναι δρ Φιλολογίας και το διδακτορικό του εξετάζει τη «λαϊκή παράδοση» στο έργο του Γιώργου Σεφέρη (Ο Κόσμος της Γοργόνας, εκδ. Ε.Λ.Ι.Α.). Μ’ ένα δεύτερο βιβλίο του με τίτλο: Εννιά γοργόνες και Χιλιάδες άρματα δρεπανηφόρα (εκδ. Μαΐστρος) φωτίζει ακόμη περισσότερο τη δυσανάγνωστη ποίηση του νομπελίστα ποιητή.
Έχει ακόμη εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές: Το Άλλο Ημισφαίριο (εκδ. Νέα Πορεία), Οι Λέξεις και το Αίμα (εκδ. Ηριδανός), Σύρματα και Τροχαλίες (εκδ. Όστρακα), Στο τέλος μιας Εποχής (εκδ. Πλέθρον), Το Κλαδί της Ποίησης (εκδ. Γαβριηλίδης) και μία ακόμη εκτός εμπορίου με τίτλο: Ημερολόγιο ενός ολιγοήμερου έρωτα. Ποιήματά του και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά. Τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται με το diastixo.gr.

Υπηρέτησε στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και χρημάτισε διευθυντής Λυκείου και Σχολικός Σύμβουλος φιλολόγων στην Αθήνα. Πέντε χρόνια δίδαξε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών και τρία χρόνια λογοτεχνία στην Ακαδημία Λαμίας σε επιμορφούμενους δασκάλους. Υπήρξε μέλος των πρώτων τριών Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (στο δεύτερο ως Ειδικός και στο τρίτο ως Γενικός Γραμματέας της). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΠΕΦ έλαβε μέρος στη διοργάνωση σεμιναρίων, συμμετείχε ως ομιλητής και ήταν συνυπεύθυνος για την έκδοση των περιοδικών της Ένωσης («Φιλολογική» και «Σεμινάριο»). Αλλά και στο περιοδικό «Εκπαιδευτικά»ήταν για δύο χρόνια μέλος της συντακτικής επιτροπής.

 

Συντακτική Ομάδα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: