fbpx
Η Βίβλος σε λίστα με βιβλία που «δε χρειάζεται να διαβάσετε»

Η Βίβλος σε λίστα με βιβλία που «δε χρειάζεται να διαβάσετε»

Μία λίστα με 21 κλασικά βιβλία που «δε χρειάζεται να διαβάσετε» δημοσίευσε το αμερικανικό ανδρικό περιοδικό GQ, προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται και η Βίβλος.

«Η Βίβλος αξιολογείται πολύ υψηλά από όλους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι ζουν με βάση αυτή, όμως στην πραγματικότητα δεν την έχουν διαβάσει» εξηγεί ο συγγραφέας και ποιητής Τζέσε Μπολ, που έγραψε το επίμαχο κομμάτι στο GQ, τονίζοντας: «Αυτοί που την έχουν διαβάσει γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποια καλά σημεία, όμως σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος. Είναι επαναλαμβανόμενη, αντιφατική, ηθικοπλαστική, αφελής, ακόμα και κακοπροαίρετη κάποιες φορές».

Ήδη Αμερικανοί ιερωμένοι έχουν εκφράσει την αποδοκιμασία τους προς το άρθρο του GQ, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων βιβλία όπως ο Φύλακας στη σίκαλη του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν του Μαρκ Τουέιν, ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και το Catch-22 του Τζόζεφ Χέλερ.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.