fbpx
20 άνθρωποι γίνονται βιβλία σε μια «ζωντανή βιβλιοθήκη»

20 άνθρωποι γίνονται βιβλία σε μια «ζωντανή βιβλιοθήκη»

Η δημόσια βιβλιοθήκη του Φρέντρικτον στον Καναδά θα ενθαρρύνει φέτος τους θαμώνες της, αντί να διαβάσουν ένα βιβλίο, να διαβάσουν... ανθρώπους.

Στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας του τοπικού δήμου με τη βιβλιοθήκη, 20 ή περισσότεροι άνθρωποι θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο, για λίγες ώρες, «ζωντανά βιβλία» που θα διηγούνται τις ζωές και τις εμπειρίες τους ως μετανάστες, με στόχο να αποδομήσουν τα στερεότυπα γύρω από τους μετανάστες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα εξώφυλλο βιβλίου και ένα βιογραφικό, ώστε οι θαμώνες να μπορούν να αποφασίσουν ποιο «ζωντανό βιβλίο» θέλουν να «διαβάσουν» για 20 λεπτά.

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη χώρα προέλευσής τους» εξήγησε ο Γιουσούφ Μοχάμεντ από την Πολυπολιτισμική Ένωση του Φρέντρικτον στο CBC News.

«Δεν χρειάζεται να έχεις μια ιστορία χολιγουντιανού τύπου να διηγηθείς. Δηλαδή, αν έχεις μια καθηλωτική ιστορία, αυτό είναι εξαιρετικό, αλλά κυρίως αυτό που θέλουμε είναι μια άλλη προοπτική» ανέφερε από την πλευρά του ο Σεμπάστιαν Σαλάζαρ από τη δημοτική αρχή του Φρέντρικτον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.