Τα παιδιά μπερδεύουν τα βιβλία με τα tablets
Τα παιδιά μπερδεύουν τα βιβλία με τα tablets

Τα παιδιά μπερδεύουν τα βιβλία με τα tablets

Για μια «ανησυχητική» τάση πολλών παιδιών να αντιμετωπίζουν τα βιβλία σαν ηλεκτρονικές συσκευές με οθόνη αφής, σέρνοντας το δάχτυλό τους στην επιφάνειά τους αντί να γυρίζουν τις σελίδες, κάνουν λόγο Βρετανοί καθηγητές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απομάκρυνση των παιδιών από τα παραδοσιακά βιβλία.

Στο ετήσιο συμβούλιο της βρετανικής ένωσης δασκάλων (NUT) ήταν αρκετοί αυτοί που είχαν να μοιραστούν ιστορίες για παιδιά νηπιαγωγείου που αντί να γυρίζουν τις σελίδες των βιβλίων, προσπαθούσαν να σύρουν (swipe) το δάχτυλό τους προς τα αριστερά, όπως θα κάναμε σε ένα tablet ή ένα smartphone.

«Τα Kindle και τα iPad είναι θαυμάσια πράγματα, όμως πολλοί από τους φίλους μου μίλησαν για τη μυρωδιά ενός βιβλίου, για το να βρίσκεις εισιτήρια ή αποδείξεις που άφησε κάποιος ως σελιδοδείκτη, την ηχώ από όλους τους ανθρώπους που είχαν περάσει από αυτό πριν από σένα» ανέφερε η δασκάλα Jennifer Bhambri-Lyte στη διάρκεια μιας συζήτησης για τις βιβλιοθήκες, για τις οποίες πολλοί σύνεδροι έκρουσαν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οι δημόσιες βιβλιοθήκες στη Βρετανία έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 900.

«Η ανάγνωση για ευχαρίστηση είναι μια ζωτική ικανότητα και εμφανίζεται σταθερά ως μία από τις πιο ισχυρές βάσεις για την ενασχόληση των παιδιών με τη μάθηση, τη σκέψη και τη δημιουργία. Η κυβέρνηση πρέπει να θέσει τις βιβλιοθήκες, τα βιβλία και την ανάγνωση για ευχαρίστηση σε πρώτο πλάνο στο όραμά της για τα παιδιά και τους νέους» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της NUT, Kevin Courtney.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«ένα όνομα… ένας κόσμος»

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (Αίθουσα Εκδηλώσεων) η εκδήλωση «ένα όνομα… ένας κόσμος». Με την παραπάνω εκδήλωση θα παρουσιάσουμε σε γονείς και φίλους του...

ΝΕΑ
Η Αθήνα φοράει τα καλά της και γίνεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι από σήμερα η Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τους άξονες και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, που με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: