Πληθαίνουν οι φωνές για την επιστροφή του «παλιού» Man Booker
Πληθαίνουν οι φωνές για την επιστροφή του «παλιού» Man Booker

Πληθαίνουν οι φωνές για την επιστροφή του «παλιού» Man Booker

Τρία χρόνια μετά το «άνοιγμα» των βραβείων Man Booker σε όλους τους συγγραφείς που γράφουν στα αγγλικά (και όχι μόνο σε αυτούς που ζουν στη Βρετανία, την Ιρλανδία ή σε χώρα της Βρετανικής Κοινοπολιτείας), πολλοί είναι οι συγγραφείς που ζητούν να αναστραφεί η απόφαση αυτή, επικαλούμενοι τον φόβο της κυριαρχίας των Αμερικανών συγγραφέων.

Ήδη το 2016 και το 2017 οι νικητές του βραβείου ήταν Αμερικανοί, και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν άδικο να συναγωνίζονται για το Man Booker γνωστοί Αμερικανοί συγγραφείς με λιγότερο γνωστούς Βρετανούς συγγραφείς, που παραδοσιακά κέρδιζαν αναγνώριση μέσω του βραβείου.

Ο Τζον Μπάνβιλ, που κέρδισε το Booker το 2005 και αρχικά ήταν υπέρ του ανοίγματος στους ξένους συγγραφείς, τώρα έχει αλλάξει γνώμη. «Το βραβείο ήταν μοναδικό στην αυθεντική του μορφή, όμως έχει χάσει αυτή τη μοναδικότητα. Τώρα είναι απλά ένα ακόμα βραβείο. Είμαι πεπεισμένος ότι οι διαχειριστές πρέπει να κάνουν το τολμηρό βήμα να παραδεχθούν ότι η αλλαγή ήταν λανθασμένη και να την αναστρέψουν» δήλωσε στον Guardian.

Επίσης, τον περασμένο Φεβρουάριο 30 εκδότες σε κοινή τους επιστολή προς τους διοργανωτές του βραβείου Man Booker ζήτησαν να επιστρέψει ο διαγωνισμός στην παλιά του μορφή, με το Ίδρυμα Booker να απαντά πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το βραβείο έχει επηρεαστεί αρνητικά από την αλλαγή αυτή.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«ένα όνομα… ένας κόσμος»

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (Αίθουσα Εκδηλώσεων) η εκδήλωση «ένα όνομα… ένας κόσμος». Με την παραπάνω εκδήλωση θα παρουσιάσουμε σε γονείς και φίλους του...

ΝΕΑ
Η Αθήνα φοράει τα καλά της και γίνεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι από σήμερα η Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τους άξονες και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, που με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: