Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν στην Ζακλίν Γούντσον
Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν στην Ζακλίν Γούντσον

Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν στην Ζακλίν Γούντσον

H Αμερικανίδα συγγραφέας εφηβικής λογοτεχνίας Ζακλίν Γούντσον τιμήθηκε με το μεγαλύτερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο, το βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους κοντά στα 500.000 ευρώ.

Το πιο δημοφιλές βιβλίο της Γούντσον είναι το Brown Girl Dreaming που κυκλοφόρησε το 2014, στο οποίο περιέγραφε σε έμμετρη μορφή την παιδική της ηλικία στη Νότια Καρολίνα και τη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, παρουσιάζοντας θέματα όπως ο ρατσισμός, οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και η σεξουαλική ταυτότητα. Έχει επίσης γράψει μεταξύ άλλων ένα βιβλίο με θέμα την εγκυμοσύνη στα έφηβα κορίτσια.

Όπως αναφέρει η κριτική επιτροπή του βραβείου: «Η Ζακλίν Γούντσον μας παρουσιάζει γενναίους νέους ανθρώπους που παλεύουν για να βρουν ένα μέρος όπου να μπορούν να ριζώσουν οι καρδιές τους. Με γλώσσα ελαφριά σαν τον αέρα, λέει ιστορίες με εντυπωσιακό πλούτο και βάθος. Η Ζακλίν Γούντσον συλλαμβάνει μία μοναδική ποιητική νότα στην καθημερινή πραγματικότητα, που διχάζεται ανάμεσα σε λύπη και ελπίδα».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: