Το «απαγορευμένο» βιβλίο που διαβάζεται χάρη στον «Δον Κιχώτη»
Το «απαγορευμένο» βιβλίο που διαβάζεται χάρη στον «Δον Κιχώτη»

Το «απαγορευμένο» βιβλίο που διαβάζεται χάρη στον «Δον Κιχώτη»

Το βιβλίο Fariña του Nacho Carretero, το οποίο αποκαλύπτει ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην περιφέρεια της Γαλικίας, στην Ισπανία, κυκλοφόρησε το 2015, όμως τον περασμένο Φεβρουάριο δικαστήριο διέταξε την αναστολή της κυκλοφορίας του, αφού ο δήμαρχος μιας πόλης της Γαλικίας, τον οποίο ο συγγραφέας κατονομάζει ως εμπλεκόμενο στο κύκλωμα, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του Carretero και του εκδοτικού οίκου Libros del KO.

Η Ένωση Βιβλιοπωλών της Μαδρίτης, εκφράζοντας την υποστήριξή της στον συγγραφέα και κάνοντας λόγο για μια απόφαση «δυσανάλογη και αναχρονιστική» που έχει ως μόνο στόχο να εμποδίσει το αναγνωστικό κοινό να διαβάσει το βιβλίο, έκανε κάτι το πρωτότυπο: δημιούργησε μια ιστοσελίδα, τη Finding Fariña, η οποία χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό εργαλείο για να «αντλήσει» τις 80.000 λέξεις του βιβλίου από ένα πολύ πιο γνωστό έργο: τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν έτσι να διαβάσουν σελίδα σελίδα το βιβλίο του Carretero, βλέποντας παράλληλα πού υπάρχει η κάθε λέξη στο κείμενο του Δον Κιχώτη. Όσο για τις λέξεις του Fariña που δεν υπάρχουν στο έργο του Θερβάντες, αυτές σχηματίζονται από μεμονωμένες συλλαβές άλλων λέξεων, δίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
«ένα όνομα… ένας κόσμος»

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (Αίθουσα Εκδηλώσεων) η εκδήλωση «ένα όνομα… ένας κόσμος». Με την παραπάνω εκδήλωση θα παρουσιάσουμε σε γονείς και φίλους του...

ΝΕΑ
Η Αθήνα φοράει τα καλά της και γίνεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι από σήμερα η Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τους άξονες και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, που με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: