fbpx
Το βιβλίο που λέει στις γυναίκες του Τατζικιστάν τι να φορέσουν

Το βιβλίο που λέει στις γυναίκες του Τατζικιστάν τι να φορέσουν

Ένα βιβλίο που μοιάζει βγαλμένο από άλλες εποχές κυκλοφόρησε στο Τατζικιστάν από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, το οποίο δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το πώς πρέπει να ντύνονται σε κάθε περίσταση: στη δουλειά, στις εθνικές επετείους, στους γάμους, ακόμα και τα σαββατοκύριακα.

Οι 368 σελίδες του Βιβλίου των προτάσεων είναι γεμάτες με φωτογραφίες μοντέλων που επιδεικνύουν τα «κατάλληλα» ρούχα για γυναίκες ηλικίας «από 7 έως 70» ετών.

Το βιβλίο δίνει βέβαια έμφαση και στο τι δεν πρέπει να φορούν οι γυναίκες: μαύρα φορέματα, καλύμματα κεφαλιού και χιτζάμπ, που παραπέμπουν στο Ισλάμ, θεωρούνται μη επιθυμητά, όπως και οι μίνι φούστες, τα διάφανα ρούχα και οι μπλούζες με ντεκολτέ. «Επίσης δεν συνιστάται να εμφανίζεστε σε δημόσιους χώρους με σαγιονάρες ή παντόφλες, ή να φοράτε στενά παντελόνια ή συνθετικά ρούχα που είναι επιβλαβή για την υγεία» αναφέρεται στο βιβλίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Asia-Plus.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 στον Ιανό της Αθήνας

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος, ας πει για την αγάπη…» Μιχάλης Γκανάς Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι,...

ΝΕΑ
Λατινοαμερικανική «αναγέννηση» στη μακρά λίστα για το International Booker

Ισχυρή παρουσία έχουν οι συγγραφείς από τη Λατινική Αμερική στη μακρά λίστα για το φετινό λογοτεχνικό βραβείο International Booker, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα άνθηση της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.