fbpx
Βιβλίο για παιδιά βάζει τον Χίτλερ στους «μεγάλους ηγέτες»

Βιβλίο για παιδιά βάζει τον Χίτλερ στους «μεγάλους ηγέτες»

Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση ενός ινδικού εκδοτικού οίκου να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο με «Μεγάλους Ηγέτες», απευθυνόμενο σε παιδιά, τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας φιγουράρει δίπλα σε προσωπικότητες όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Νέλσον Μαντέλα, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα, στο επίμαχο βιβλίο του εκδοτικού οίκου Pegasus, καθώς επελέγη ως ένας από τους 11 «πιο ισχυρούς παγκόσμιους ηγέτες που αφιέρωσαν τις ζωές τους στη βελτίωση των χωρών τους και των ανθρώπων που ζουν σε αυτές».

«Αφοσιωμένος στη βελτίωση των χωρών και των ανθρώπων; Ο Αδόλφος Χίτλερ; Αυτή η περιγραφή θα έφερνε δάκρυα χαράς στους ναζί και τους ρατσιστές νεοναζί κληρονόμους τους» δήλωσε ο ραβίνος Άμπραχαμ Κούπερ της εβραϊκής οργάνωσης Wiesenthal Center. «Η τοποθέτηση του Χίτλερ δίπλα σε πραγματικά μεγάλους πολιτικούς και ανθρωπιστές ηγέτες αποτελεί φρίκη που γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς το βιβλίο απευθύνεται σε νεαρούς ανθρώπους με μικρή ή καθόλου γνώση της παγκόσμιας ιστορίας και της ηθικής» πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου ανέφερε πάντως στους New York Times πως ο Χίτλερ συμπεριελήφθη στο βιβλίο επειδή «οι ηγετικές του ικανότητες και οι ομιλίες του επηρέασαν τις μάζες».

«Δεν μιλάμε για τη συμπεριφορά του ή για τις απόψεις του ή για το αν ήταν καλός ή κακός ηγέτης, αλλά απλώς παρουσιάζουμε το πόσο ισχυρός ήταν ως ηγέτης» πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μάρκες, παρά την αντίθετη επιθυμία του όσο ζούσε

Πριν από τον θάνατό του, ο μεγάλος συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είχε σχεδόν ολοκληρώσει το τελευταίο του βιβλίο, το οποίο όμως «ξόρκισε» τους γιους του να σκίσουν και να μην το εκδώσουν ποτέ. Εκείνοι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.