fbpx
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Φιλοσοφική Σχολή

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Φιλοσοφική Σχολή

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Τετάρτη 21 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Aula της Φιλοσοφικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και ώρα 14:00 με μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στη «Γενιά του ’70».

Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Πρύτανης Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμαλέγκου και ο Κοσμήτορας Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Ευριπίδης Γαραντούδης.

Θα διαβάσουν ποιήματά τους οι: Νάσος Βαγενάς, Ηλίας Γκρής, Γιάννης Ευσταθιάδης, Πάνος Κυπαρίσσης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Παυλίνα Παμπούδη, Αθηνά Παπαδάκη, Μανόλης Πρατικάκης, Αντώνης Φωστιέρης, Γιώργος Χουλιάρας, Δήμητρα Χριστοδούλου και Γιώργος Χρονάς.

Ο Χρήστος-Δαυίδ Νταούλας (πιάνο) και η Αναστασία Καπετανάκη (φωνή) θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα ποιητών της «Γενιάς του ’70».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ
Αμφιθέατρο Aula
Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μάρκες, παρά την αντίθετη επιθυμία του όσο ζούσε

Πριν από τον θάνατό του, ο μεγάλος συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είχε σχεδόν ολοκληρώσει το τελευταίο του βιβλίο, το οποίο όμως «ξόρκισε» τους γιους του να σκίσουν και να μην το εκδώσουν ποτέ. Εκείνοι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.